Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

16:16 | 14 Ιουνίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Ζέστη μέν, χωρίς ακρότητες δέ!!!

δημοσίευση στις 08/07/2023 11:49
Ζέστη μέν, χωρίς ακρότητες δέ!!!

Σε άνοδο η θερμοκρασία τη νέα εβδομάδα!

Με πολλά σκαμπανεβάσματα του καιρού οδηγούμαστε σταδιακά στην καρδιά της ποιο όμορφης εποχής του χρόνου. Το καλοκαίρι, μας κάνει όλους να νιώσουμε ποιο ελεύθεροι και φυσικά, μας δίνει την ευκαιρία για εξορμήσεις, γνωριμίες και λίγη ξεκούραση. Μέχρι στιγμής, καιρικά έχουν κυριαρχήσει οι βροχές, ενώ θερμοκρασιακά δεν έχουν παρατηρηθεί ακρότητες. Τα 37άρια δεν έχουν παρατηρηθεί σε ευρεία έκταση, κάνοντας το καλοκαιράκι υποφερτό.

Θα καταφέρει ο καιρός να διατηρήσει αυτό το ήπιο θερμοκρασιακό προφίλ, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού; Ο μηνάς που διανύουμε, είναι από μόνος του ένας θερμός μήνας. Ο Ιούλιος κρατεί τα σκήπτρα ως ο ποιο θερμός μήνας του καλοκαιριού και του χρόνου γενικότερα. Έτσι και φέτος, όλα δείχνουν ότι ο Βασιλιάς θέλει να κρατήσει το στέμα του και σύντομα θα μας το αποδείξει αυτό, αφού έχει βάλει στόχο να μην χάσει την καιρική του ταυτότητα!

Αυτό που ακούγεται τα τελευταία 24ωρα, είναι ότι η χώρα μας θα επηρεαστεί από ένα ισχυρό κύμα καύσωνα, με θερμοκρασίες που θα προσεγγίσουν και τους 45 βαθμούς, καθώς πολύ θερμές αέριες μάζες εξαπλώνονται στη Μεσόγειο! Σύμφωνα ωστόσο, με τα δικά μας προγνωστικά στοιχεία, μπορεί η χώρα μας από τις 14 έως και τις 20 Ιουλίου, να διανύσει μια αρκετά καλοκαιρινή περίοδο, χωρίς βροχές και με σταθερά υψηλές θερμοκρασίες, δεν αναμένονται όμως θερμοκρασιακές ακρότητες των 41 βαθμών και άνω!

Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι θα δούμε θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών. Σύμφωνα με το δικό μας προγνωστικό μοντέλο, οι μέσες μέγιστες θερμοκρασίες στη χώρα μας, θα κυμαίνονται μεταξύ 37 και 39 βαθμών, ενώ θα δούμε το θερμόμετρο να προσεγγίζει και τους 40 βαθμούς. Σε αρκετές περιοχές ωστόσο, θα δούμε και χαμηλότερες θερμοκρασίες από αυτά τα επίπεδα. Το που, θα το δούμε σε επόμενο δελτίο μας.

Για την ώρα δεν διαφαίνονται θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών. Θα εφιστούσαμε την προσοχή των πολιτών όμως, καθώς για 4 ημέρες ο υδράργυρος θα βρίσκεται σταθερά, άνω των 36 βαθμών. Εάν προκύψουν θερμοκρασιακές ακρότητες προς τα επάνω, με θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών, θα σας ενημερώσουμε έγκαιρα. Υπομονή, ζέστη είναι και θα περάσει! Καιρός ήταν να δούμε λίγο γνήσιο ελληνικό καλοκαιράκι!

Επιμέλεια: Πολυχρόνης Κώστας

Διαβάστε επίσης