Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

07:44 | 08 Δεκεμβρίου 2023
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Κακοκαιρία Τη Μεγάλη Εβδομάδα!

δημοσίευση στις 07/04/2023 11:06
Κακοκαιρία Τη Μεγάλη Εβδομάδα!

Σημαντικές βροχές όλη Τη Μεγάλη Εβδομάδα!

Με άκρως φθινοπωρινή διάθεση συνεχίζει ο Απρίλιος, φέρνοντας αρκετές βροχές και ντύνοντας στα λευκά πολλές ορεινές περιοχές της χώρας! Η ψύχρα είναι αισθητή ενώ όλα δείχνουν ότι τις επόμενες ημέρες, ο καιρός θα θυμίζει ακόμα περισσότερο προχωρημένο... φθινόπωρο! Διαδοχικές ατμοσφαιρικές διαταραχές θα μας απασχολήσουν όλη την Εβδομάδα, με τη θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα!

Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τη Μεγάλη εβδομάδα θα είναι οι βροχές, οι καταιγίδες και οι χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές της Δυτικής, της Κεντρικής και Βόρειας χώρας. Πάμε να δούμε ξανά τον καιρό των επόμενων ημερών σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία των προγνωστικών μοντέλων. Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από το Σάββατο το απόγευμα και θα διατηρηθεί έως τη Μ. Πέμπτη. Δεν θα λείψουν όμως οι βροχές και αργότερα!

Την Παρασκευή 07 Απριλίου αναμένονται νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές ή μπόρες το μεσημέρι σε  Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, σε νησιά του Ανατολικού και Νότιου Αιγαίου, Κρήτη, Στερεά, βορειοδυτική Αττική, Εύβοια και Πελοπόννησο κυρίως τα πιο Ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν Βορειοδυτικοί 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία αμετάβλητη στα ίδια επίπεδα, δηλαδή κοντά στους 15 με 17 βαθμούς. Στα ορεινά όμως χαμηλότερα!

Το Σάββατο 08 Απριλίου αρχικά θα επικρατεί σχετικά καλός καιρός, όμως από το μεσημέρι και πάλι θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες αστάθειας σε περιοχές της Μακεδονίας και Θράκης, Θεσσαλία, βόρεια Ήπειρο, κεντρική και ανατολική Στερεά, βόρεια Αττική, Εύβοια, Πελοπόννησο, περισσότερες μπόρες σε Κρήτη κυρίως τα πιο κεντροδυτικά τμήματά της. Συννεφιά αναμένεται στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα. Οι άνεμοι στο Ιόνιο βόρειοι στα 3-4 μποφόρ και τοπικά 5 μποφόρ.

Την Κυριακή Των Βαΐων 09 Απριλίου θα υπάρξει μεταβολή του καιρού και σταδιακή επιδείνωση! Αναμένονται εκτεταμένες βροχές, καταιγίδες στα πεδινά και χιόνια σε ορεινές περιοχές. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα στην Πελοπόννησο, τα Επτάνησα, τη  Στερεά, περιοχές της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Κεντρικής - Δυτικής Μακεδονίας. Επίσης κάποιες τοπικές βροχές σε νησιά του κεντρικού και νότιου Αιγαίου και Κρήτη. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο και οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 - 6 μποφόρ.

Τη Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου σε όλη τη χώρα αναμένεται κακοκαιρία. Από τα ξημερώματα της Δευτέρας βαρομετρικό χαμηλό θα έρθει από το Λιβυκό Πέλαγος επηρεάζοντας πιο αξιόλογα την Ανατολική και την πιο κεντροδυτική χώρα με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Από το βράδυ γενικευμένα φαινόμενα αναμένονται και στη Δυτική Ελλάδα. Μέσα στην Εβδομάδα θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν βροχές για αρκετές περιοχές και χιονοπτώσεις σε ορεινά τμήματα κυρίως.

Επιμέλεια: Πολυχρόνης Κώστας - Λευτέρης Σούσος

Διαβάστε επίσης