Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

15:53 | 14 Ιουνίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Ισχυρή Κακοκαιρία Από Κυριακή!

δημοσίευση στις 31/03/2023 15:49
Ισχυρή Κακοκαιρία Από Κυριακή!

Πιθανά προβλήματα θα προκαλέσει η κακοκαιρία!

Mε φθινοπωρινή έως και... χειμωνιάτικη διάθεση αναμένεται να υποδεχτούμε τον Απρίλιο, καθώς διαδοχικά συστήματα κακοκαιρίας θα επηρεάσουν την περιοχή μας, ρίχνοντας αισθητά τη θερμοκρασία! Παράλληλα περιμένουμε σημαντικές βροχές, χιονοπτώσεις αλλά και χαλαζοπτώσεις! Η κακοκαιρία της νέας εβδομάδας θα έχει επικίνδυνα χαρακτηριστικά, καθώς αναμένονται μεγάλες ποσότητες βροχής σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν έως τα 700 μέτρα της Βόρειας χώρας, που σταδιακά θα κατηφορίσουν ακόμη χαμηλότερα!

Την Κυριακή 02 Απριλίου θα αρχίσει σταδιακά να χαλάει ο καιρός. Βαρομετρικό χαμηλό θα σχηματιστεί στη Δυτική Μεσόγειο κινούμενο ανατολικότερα και θα επηρεάσει αρχικά την Πελοπόννησο, τα Επτάνησα, της Στερεά, την Αττική, την Εύβοια, τις Σποράδες, τα  βορειοανατολικά νησιωτικά τμήματα, ενώ πιο τοπικά φαινόμενα θα παρατηρηθούν σε περιοχές της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους 5 - 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα 03 Απριλίου αναμένεται σημαντική επιδείνωση του καιρού με ισχυρές καταιγίδες, βροχές, χαλαζοπτώσεις και χιονοπτώσεις! Τα χιόνια θα σημειωθούν αρχικά στα ορεινά πάνω από τα 1000 μέτρα αλλά σταδιακά από τη νύχτα θα πέφτουν τα υψόμετρα. Τα ποιο έντονα φαινόμενα θα σημειωθούν στην Πελοπόννησο, τα νησιά του Ιονίου, τη Στερεά, τη Θεσσαλία, την  Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιο τοπικά σε Εύβοια, Αττική, Σποράδες, Ανατολική Πελοπόννησο, Κυκλάδες, Κρήτη και πιθανόν για λίγο τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά σε Ν-ΝΑ 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

Την Τρίτη 04 Απριλίου το σύστημα θα κινηθεί βορειοανατολικά επηρεάζοντας και πάλι το σύνολο σχεδόν της χώρας με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα πέριξ των 700 μέτρων. Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται εκ νέου σε όλη τη χώρα. Από αργά τη νύχτα, τα χιόνια θα σημειωθούν και κάτω από τα 700 μέτρα.

Επιμέλεια: Πολυχρόνης Κώστας - Λευτέρης Σούσος

Διαβάστε επίσης