Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

01:10 | 14 Δεκεμβρίου 2018

Μετεωρολογικές Προγνώσεις


παρακαλώ περιμένετε...

Σήμερα 13/12/2018 - 08:29

Ο καιρός την Πέμπτη και την Παρασκευή

χιονοπτώσεις και σε ημιπεδινές περιοχές της Βόρειας χώρας
Ο καιρός την Πέμπτη και την Παρασκευή
Συνοπτική Ανάλυση 13/12/2018 - 08:08

Πυκνές χιονοπτώσεις την Πέμπτη

χιονοπτώσεις και σε χαμηλά υψόμετρα της Βόρειας χώρας...
Πυκνές χιονοπτώσεις την Πέμπτη
Σήμερα 11/12/2018 - 09:04

Ο καιρός την Τρίτη και την Τετάρτη

βροχές στα χαμηλά και... χιόνια στα υπόλοιπα!
Ο καιρός την Τρίτη και την Τετάρτη
Συνοπτική Ανάλυση 10/12/2018 - 17:56

Αισθητή μεταβολή του καιρού...

πέφτει ο υδράργυρος έρχονται... χιόνια και βροχές
Αισθητή μεταβολή του καιρού...

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Παρακαλώ περιμένετε...Πυκνές χιονοπτώσεις την Πέμπτη

Nέα επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης, βροχές θα εκδηλωθούν σε όλη τη χώρα. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, ενώ πυκνές χιονοπτώσεις θα πέσουν στα ορεινά - ημιορεινά της Στερεάς και της Πελοποννήσου, καθώς και στα ημιπεδινά της Δυτικής Θεσσαλίας και στα πεδινά της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας. Τοπικές χαλαζοπτώσεις θα σημειωθούν στα Δυτικά.

Μετά το μεσημέρι οι βροχές θα επεκταθούν στο Αιγαίο και θα συνοδευτούν από καταιγίδες. Στα υπόλοιπα πεδινά της Βόρειας και Κεντρικής χώρας θα σημειωθεί χιονόνερο και σταδιακά βροχή. Μετά το μεσημέρι και μέχρι το βράδυ, οι χιονοπτώσεις σε όλη τη χώρα, θα περιοριστούν σε μεγάλα υψόμετρα, ενώ στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία θα περιοριστούν στα ημιορεινά και ορεινά τμήματα.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι οδηγοί στο επαρχιακό ορεινό δίκτυο, καθώς οι χιονοπτώσεις θα προκαλέσουν προβλήματα. Απαραίτητες θα είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες. Παράλληλα η μετατροπή του χιονιού σε βροχή στα χαμηλά υψόμετρα της Βόρειας χώρας, τις νυχτερινές ώρες θα δώσει την ευκαιρία στολισμένο χιόνι να δημιουργήσει παγετό, οπότε και χρειάζεται προσοχή.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός την Παρασκευή θα βελτιωθεί πρόσκαιρα, αλλά το Σαββατοκύριακο αναμένεται εκ νέου επιδείνωση με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές. Τοπικές χαλαζοπτώσεις θα σημειωθούν στα Δυτικά, οπού αναμένονται και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν στα 8 μποφόρ από Νότιες διευθύνσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο.

Κακοκαιρία τις επόμενες ημέρες. Που αναμένονται βροχές και που χιόνια. Μέχρι πότε θα διατηρηθεί η κακοκαιρία. Αυτά και άλλα πολλά, 21:00 - 22:00 στο Radio Xalazi, το πρώτο καιρικό ραδιόφωνο. Για σύνδεση ΚΛΙΚ ΕΔΩ. Οι ανημέρωση σή σας θα συνεχιστεί 22:00 - 01:00 στο Sun Radio, το νέο ινετερνετικό ραδιόφωνο τςη χώρας. Για σύνδεση ΚΛΙΚ ΕΔΩ.


Δείτε προηγούμενες προγνώσεις

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018 ώρα 08:08 Πρόγνωση από
Xalazi.gr Logo


Καταγραφή σεισμών Το Xalazi.gr ανοίγει το κεφάλαιο σεισμός, καθώς η χώρα μας είναι σεισμογενείς περιοχή. Δείτε μέσα από τη σελίδα μας, που εκδηλώνονται σεισμοί σε πραγματικό χρόνο αλλά και πότε.
Στον κόσμο της Αστρονομίας Tαξιδi στο μαγικό κόσμο του Διαστήματος. Μάθετε όλα τα τελευταία αστρονομικά νέα, τις θέσεις των πλανητών, αλλά και της ημερομηνίες που  μπορείτε να παρατηρήσετε  φαινόμενα.
Weather Report Δείτε σε πραγματικό χρόνο τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα, μέσα από το δίκτυο των μετεωρολογικών μας σταθμών. Παράλληλα, δώστε και τη δική σας αναφορά.


Ο καιρός την Πέμπτη και την Παρασκευή

Xalazi.gr Logo

Tην Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου αναμένονται βροχές στα Δυτικά, Ανατολικά και Νότια και μετά το μεσημέρι και στα νησιά του Αιγαίου. Καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται χιονόνερο στα πεδινά της Κεντρικής και Βόρειάς χώρας και χιονοπτώσεις σε ορεινές - ημιορεινές περιοχές, καθώς και σε ημιπεδινές περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Θεσσαλίας, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

Σταδιακά μετά το μεσημέρι, οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν σε μεγαλύτερα υψόμετρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις 6 - 7 μποφόρ. H θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -8 έως 7 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από -3 έως 9 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 11 βαθμούς και στα νησιά από 8 έως 13 βαθμούς.

Tην Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις σε όλη τη χώρα και διαστήματα με σχετικά ανοίγματα με ήλιο. Ομίχλες θα σχηματιστούν σε μεγάλο μέρος της χώρας. Από αργά το βράδυ όμως και από τα Δυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και τη νύχτα θα βρέξει, ενώ θα χιονίσει στα Δυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα στραφούν σε Νότιους 4 - 5 μποφόρ. H θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -4 έως 9 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από -1 έως 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 13 βαθμούς και στα νησιά από 10 έως 15 βαθμούς.

Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ: Την Πέμπτη θα επικρατήσει μουντός και βροχερός καιρός, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα. Από το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 και σταδιακά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 8 βαθμούς. Την Παρασκευή θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν Νότιοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς.

Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Την Πέμπτη θα υπάρχουν νεφώσεις με βροχές μέσα στην ημέρα στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά, καθώς πρόσκαιρα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα βόρεια και Δυτικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 5 βαθμούς. Την Παρασκευή θα υπάρχουν νεφώσεις και ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 8 βαθμούς.

Επιμέλεια: Πολυχρόνης Κώστας

Τελευταία Ενημέρωση: 13.12.18 ώρα 08:30
κλικ στην επικαιρότητα