Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

14:46 | 10 Αυγούστου 2022

Μετεωρολογικές Προγνώσεις


παρακαλώ περιμένετε...

Συνοπτική Ανάλυση 23/07/2022 - 09:12

Καύσωνας: Καμίνι για μέρες η χώρα!

Ο Ιούλιος φέυγει με... καύσωνα!
Καύσωνας: Καμίνι για μέρες η χώρα!
Συνοπτική Ανάλυση 07/07/2022 - 11:39

ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ!!!

Επικίνδυνα Καιρικά Φαινόμενα Σε όλη Τη Χώρα!
ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ!!!
Συνοπτική Ανάλυση 20/06/2022 - 09:53

ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΛΛΗ ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ...ΧΑΛΑΖΙ!!!

Ισχυρές χαλζοπτώσεις θα διαδεχθούν το κύμα ζέστης!
ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΛΛΗ ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ...ΧΑΛΑΖΙ!!!
Συνοπτική Ανάλυση 10/06/2022 - 10:58

Η κακοκαιρία ''GENESIS'' είναι επικίνδυνη!

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ!
Η κακοκαιρία ''GENESIS'' είναι επικίνδυνη!


Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Παρακαλώ περιμένετε...
Καύσωνας: Καμίνι για μέρες η χώρα!

Έπρεπε να δείξει το ημερολόγιο μέσα Ιουλίου για να μιλήσουμε για το πρώτο πραγματικά έντονο κύμα ζέστης του φετινού Καλοκαιριού. H "σκιά" του καύσωνα της δυτικής Ευρώπης έχει απλώσει τόσο πολύ τα πλοκάμια της, που έναν φόβο τον προκαλεί και σε εμάς, παρά το γεγονός ότι δεν είναι λίγα τα καλοκαίρια στο παρελθόν όπου βιώσαμε ισχυρούς καύσωνες, οπότε μάλλον θα έπρεπε να είμαστε πιο εξοικειωμένοι με την όλη αυτή κατάσταση.

Κατά σατανική σύμπτωση το ισχυρό κύμα ζέστης που αρχίζει σιγά σιγά να αναπτύσσεται και στην περιοχή μας, συμπίπτει χρονικά με τον φονικό καύσωνα του 1987, όμως σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνεται η τωρινή κατάσταση με την τότε. Προχωρώντας στην ανάλυση του όλο φαινομένου που αναμένεται να εξελιχθεί τις επόμενες πολλές ημέρες, αξίζει αρχικά να τονίσουμε τα εξής:

1. Πράγματι έχουμε να κάνουμε με ένα ισχυρό κύμα ζέστης, σε καμία όμως περίπτωση δεν θα βιώσουμε το ακραίο κύμα καύσωνα της δυτικής Ευρώπης.
2. Μέχρι στιγμής το φετινό καλοκαιρί δεν έχουμε βιώσει ισχυρή ζέστη, με εξαίρεση κάποια τμήματα της επικράτειας όπου είδαμε πιο υψηλές θερμοκρασίες.
3. Το ότι μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει σοβαρά κύματα ζέστης στην επικράτεια, κρατάει τις θάλασσές μας πιο δροσερές.

Το μέγιστο της ζέστης θα μας έρθει από τα βορειοδυτικά και αυτό οφείλεται ως έναν βαθμό στο μελτέμι που θα επιμείνει στο Αιγαίο, αν και με μικρότερες εντάσεις. Έτσι λοιπόν την περισσότερη ζέστη θα την συναντήσουμε σε εσωτερικές δυτικές και κεντροβόρειες ηπειρωτικές περιοχές, όπου ο υδράργυρος θα σπάσει το φράγμα των 40 βαθμών. Πολλή ζέστη αναμένεται στα νότια τμήματα της Κρήτης αλλά και τα Δωδεκάνησα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αν και τα μελτέμια θα υποχωρήσουν αρκετά, ο κίνδυνος για πυρκαγιές θα είναι αρκετά υψηλός λόγω της πολύ θερμής και ξηρής ατμόσφαιρας, κάτι που το ζήσαμε και πέρυσι με τις φωτιές στην Βαρυμπόπη. Σαν πιο δύσκολες ημέρες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν η Κυριακή και η Δευτέρα, όπου στη συνέχεια φαίνεται μια μικρή κάμψη του υδραργύρου στα ανατολικά της χώρας, με τη ζέστη να επιμένει στα υπόλοιπα.


Δείτε προηγούμενες προγνώσεις

Σάββατο 23 Ιουλίου 2022 ώρα 09:12 Πρόγνωση από
Xalazi.gr Logo


Καταγραφή σεισμών Το Xalazi.gr ανοίγει το κεφάλαιο σεισμός, καθώς η χώρα μας είναι σεισμογενείς περιοχή. Δείτε μέσα από τη σελίδα μας, που εκδηλώνονται σεισμοί σε πραγματικό χρόνο αλλά και πότε.
Στον κόσμο της Αστρονομίας Tαξιδi στο μαγικό κόσμο του Διαστήματος. Μάθετε όλα τα τελευταία αστρονομικά νέα, τις θέσεις των πλανητών, αλλά και της ημερομηνίες που  μπορείτε να παρατηρήσετε  φαινόμενα.
Weather Report Δείτε σε πραγματικό χρόνο τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα, μέσα από το δίκτυο των μετεωρολογικών μας σταθμών. Παράλληλα, δώστε και τη δική σας αναφορά.


Ο Καιρός έως την Παρασκευή 13 Μαΐου

Xalazi.gr Logo

Τη Δευτέρα 09 Μαΐου σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις. Το απόγευμα είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές καταιγίδες στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 - 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί: στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 21 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 4 έως 23 βαθμούς, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 7 έως 24 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 25 βαθμούς και στα νησιά από 10 έως 27 βαθμούς.

Την Τρίτη 10 Μαΐου σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις. Το απόγευμα είναι πιθανό να σημειωθούν λίγες τοπικές καταιγίδες στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 - 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί: στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 21 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 4 έως 23 βαθμούς, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 7 έως 24 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 25 βαθμούς και στα νησιά από 10 έως 27 βαθμούς.

Την Τετάρτη 11 Μαΐου σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις. Το απόγευμα είναι πιθανό να σημειωθούν λίγες τοπικές μπόρες στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 - 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί: στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 21 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 4 έως 23 βαθμούς, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 7 έως 24 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 25 βαθμούς και στα νησιά από 10 έως 27 βαθμούς.

Την Πέμπτη 12 Μαΐου σε όλη τη χώρα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις. Τις απογευματινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν λίγες τοπικές μπόρες στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 - 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Παρασκευή 13 Μαΐου σε όλη τη χώρα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις. Τις απογευματινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν λίγες τοπικές μπόρες στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 - 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ: Παροδικές νεφώσεις και διαστήματα με ήλιο αναμένονται έως την Παρασκευή. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι 4 και στο Νότιο Ευβοϊκό 5 - 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς.

Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Παροδικές νεφώσεις, ποιο πυκνές στα γύρω ορεινά με πιθανότητα σποραδικών βροχών την Παρασκευή, περιμένουμε στην όμορφη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 - 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θ κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς.

Επιμέλεια: Πολυχρόνης Κώστας

Τελευταία ενημέρωση: 09.05.22 ώρα 10:30