Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

08:49 | 21 Ιανουαρίου 2020

Μετεωρολογικές Προγνώσεις


παρακαλώ περιμένετε...

Συνοπτική Ανάλυση 19/01/2020 - 22:27

Έρχεται ο Αντικυκλώνας ''Ekart''

Πολύ ισχυρός Αντικυκλώνας θα καλύψει την Ευρώπη...
Έρχεται ο Αντικυκλώνας ''Ekart''
Σήμερα 19/01/2020 - 20:59

Ο καιρός τη Δευτέρα και την Τρίτη

Στα Ανατολικά και Νότια επιμένει ο καιρός!
Ο καιρός τη Δευτέρα και την Τρίτη
Συνοπτική Ανάλυση 19/01/2020 - 20:31

Στο άγνωστο με βάρκα την... ελπίδα!

πέφτει λίγο ακόμη η θερμοκρασία στην Ανατολική Ελλάδα!
Στο άγνωστο με βάρκα την... ελπίδα!
Συνοπτική Ανάλυση 18/01/2020 - 09:30

Στην Ανατολική Ελλάδα και πάλι ο καιρός!

Βροχές στα Ανατολικά και χιόνια στα ορεινά έως την Τετάρτη
Στην Ανατολική Ελλάδα και πάλι ο καιρός!

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Παρακαλώ περιμένετε...
Έρχεται ο Αντικυκλώνας ''Ekart''

Με το όνομα ''Ekart'' αποφάσισε να βαφτίσει η Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τον τεράστιο αντικυκλώνα που θα καλύψει μεγάλο μέρος της Ευρώπης. Το φαινόμενο σχηματίζεται στη Βορειοδυτική Ευρώπη και αναμένεται να επηρεάσει ολόκληρη τη Γηραιά ήπειρο. Το ενδιαφέρον στοιχείο σε αυτόν τον Αντικυκλώνα είναι η ατμοσφαιρική του πίεση, η οποία είναι υψηλότατη!

Η ατμοσφαιρική του πίεση θα φτάσει σε τιμές ρεκόρ στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, αγγίζοντας τα 1050 hpa! Το προηγούμενο ρεκόρ για την Βρετανία καταγράφηκε το 1902 και ήταν 1053.6 hPa, ενώ στην Ιρλανδία 1051.9 hPa το 1905. Μόλις 9 φορές έχουν καταγραφεί τιμές άνω των 1050 hPa στη Βορειοδυτική Ευρώπη από το 1808, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών!

Η ατμοσφαιρική διάταξη "Rex Block" στην Ευρώπη (ονομάστηκε έτσι από τον μετεωρολόγο Daniel Rex που τη μελέτησε το 1950) θα προκαλέσει τον παράλληλο εγκλωβισμό ενός χαμηλού στη Νοτιοδυτική Ευρώπη, με αποτέλεσμα να σημειωθούν ισχυρές βροχές και πυκνά χιονια στην Ιβηρική Χερσόνήσο.

Ένα άλλο στοιχείο είναι ότι θα σημειωθούν ομίχλες σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης, ενώ τη νύχτα και το πρωί θα επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες. Με εξαίρεση την Ιβηρική Χερσόνησο, στην υπόλοιπη Ευρώπη ο Αντικυκλώνας θα προκαλέσει ηλιοφάνεια, ενώ με την κίνηση του από το τελευταίο πενθήμερο του μήνα, θα πυροδοτήσει σημαντικές εξελίξεις στη συνέχεια!

Στη χώρα μας ο Αντικυκλώνας θα διατηρήσει τον καλό καιρό στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, ενώ ο συνδυασμός του με το χαμηλό βαρομετρικό στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, θα διατηρήσει τους βοριάδες στο Αιγαίο και την Ανατολική Ελλάδα, οπού θα συνεχίσει ο μουντός και συνεφιασμένος καιρός, με ασθενή γενικά φαινόμενα βροχών στα πεδινά και ασθενών νιφαδοπτώσεων στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα παραμένει λίγο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, ενώ οι ομίχλες θα εξακολουθήσουν να εμφανίζονται και μάλιστα, ίσως δεν καταφέρουν να διαλύονται το μεσημέρι! Νεότερα θα δίνονται καθημερινά από Δευτέρα εώς Παρασκευή 21:00 – 00:00 το βράδυ στο πρώτο καιρικό ραδιόφωνο της χώρας. Για σύνδεση με το Radio Xalazi ΚΛΙΚ ΕΔΩ.


Δείτε προηγούμενες προγνώσεις

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 ώρα 22:27 Πρόγνωση από
Xalazi.gr Logo


Καταγραφή σεισμών Το Xalazi.gr ανοίγει το κεφάλαιο σεισμός, καθώς η χώρα μας είναι σεισμογενείς περιοχή. Δείτε μέσα από τη σελίδα μας, που εκδηλώνονται σεισμοί σε πραγματικό χρόνο αλλά και πότε.
Στον κόσμο της Αστρονομίας Tαξιδi στο μαγικό κόσμο του Διαστήματος. Μάθετε όλα τα τελευταία αστρονομικά νέα, τις θέσεις των πλανητών, αλλά και της ημερομηνίες που  μπορείτε να παρατηρήσετε  φαινόμενα.
Weather Report Δείτε σε πραγματικό χρόνο τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα, μέσα από το δίκτυο των μετεωρολογικών μας σταθμών. Παράλληλα, δώστε και τη δική σας αναφορά.


Ο καιρός τη Δευτέρα και την Τρίτη

Xalazi.gr Logo

Τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Δυτική Θεσσαλία, το Βόρειο Αιγαίο και την Δυτική Πελοπόννησο αναμένονται τοπικές νεφώσεις και ηλιοφάνεια. Ομίχλες τη νύχτα και το πρωί. Στην Ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Ανατολική Στερεά, την Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις, με ασθενείς βροχές στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 και στα νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Βόρεια από -5 έως 6 βαθμούς, στα Κεντρικά από -2 έως 8 βαθμούς, στα υπόλοιπα από 2 έως 11 βαθμούς και στα νησιά από 6 έως 13 βαθμούς.

Την Τρίτη 21 Ιανουαρίου στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Δυτική Θεσσαλία και την Δυτική Πελοπόννησο αναμένονται τοπικές νεφώσεις και ηλιοφάνεια. Ομίχλες τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Στην Ανατολική Θεσσαλία, το Βόρειο Αιγαίο, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Ανατολική Στερεά, την Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις, με ασθενείς βροχές στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 και στα νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Βόρεια από -5 έως 9 βαθμούς, στα Κεντρικά από -2 έως 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα από 2 έως 13 βαθμούς και στα νησιά από 6 έως 14 βαθμούς.

Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ: Τη Δευτέρα και την Τρίτη  αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές ψιχάλες. Την Τρίτη πάντως ο καιρός θα παρουσιάσει σημάδια βελτιώσεως. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 9 βαθμούς.

Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Τη Δευτέρα και την Τρίτη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Ομίχλες και κατά τόπους παγετός θα σημειωθούν τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 6 βαθμούς.

Επιμέλεια: Πολυχρόνης Κώστας

Τελευταία Ενημέρωση: 19.01.20 ώρα 21:00
κλικ στην επικαιρότητα