Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

00:41 | 13 Ιουλίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Επικαιρότητα  > Διεθνής

Εννέα νεκροί από τον κυκλώνα Γκαμπριέλ στη Νέα Ζηλανδία

δημοσίευση στις 18/02/2023 15:52
Εννέα  νεκροί από τον κυκλώνα Γκαμπριέλ στη Νέα Ζηλανδία

Το φονικό πέρασμα του κυκλώνα Γκαμπριέλ στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους.

Εννέα είναι οι νεκροί από τον κυκλώνα Γκαμπριέλ που έπληξε την περασμένη Κυριακή τη Νέα Ζηλανδία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι Αρχές, εκφράζοντας φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί καθώς συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων σε αποκομμένες κοινότητες του Βόρειου Νησιού. Η αστυνομία ανακοίνωσε πως ένας άνθρωπος που εντοπίστηκε νεκρός στην περιοχή Χοκς Μπέι «θεωρείται πως έχασε τη ζωή του σε συνθήκες που σχετίζονται με τον κυκλώνα Γκαμπριέλ», ανεβάζοντας έτσι σε εννέα τον αριθμό των θυμάτων.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τον κυκλώνα. Δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, η κυκλοφορία διεκόπη σε αρκετούς δρόμους και ορισμένες περιοχές ήταν αποκομμένες. Κάτοικοι κατέφυγαν στις στέγες πλημμυρισμένων κτηρίων, ενώ κατολισθήσεις έπληξαν οικισμούς. Ο πρωθυπουργός Κρις Χίπκινς έκανε λόγο την Παρασκευή για «τη χειρότερη φυσική καταστροφή» των τελευταίων δεκαετιών στη Νέα Ζηλανδία και προειδοποίησε ότι ο απολογισμός των θυμάτων είναι πιθανό να αυξηθεί, αφού οι αρχές δεν είχαν αποκαταστήσει την επικοινωνία με ορισμένες αποκομμένες κοινότητες.

Σχεδόν 5.000 άνθρωποι δεν έχουν επικοινωνήσει με συγγενείς ή φίλους από τότε που έπληξε τη χώρα ο κυκλώνας. Η αστυνομία πιστεύει ότι οι περισσότεροι από αυτούς απλώς δεν έχουν πρόσβαση σε δίκτυα επικοινωνίας, καθώς 62.000 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Φόβοι εκφράζονται όμως για την τύχη περίπου 10 αγνοουμένων. Δύο προσωρινά νεκροτομεία έχουν στηθεί στην περιφέρεια Χοκς Μπέι, μια ως επί το πλείστον αγροτική περιοχή, η οποία περιλαμβάνει τις πόλεις Νάπιερ, Χέιστινγκς και Γουαϊρόα.

 

Διαβάστε επίσης