Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

14:47 | 28 Μαΐου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πληροφορίες  > Xalazi.gr

Xalazi.gr

Καλώς ήρθατε στο www.xalazi.gr


To Xalazi.gr ξεκίνησε την πορεία του το Νοέμβριο του 2004 σε καθαρά ερασιτεχνική βάση, πλαισιωμένο από ερασιτέχνες μετεωρολόγους*. Το 2007 το Xalazi.gr άρχισε να αναπτύσσεται ταχέως, κάνοντας τις πρώτες αλλαγές τόσο στο στήσιμο των κειμένων όσο και τις σελίδας του. Το 2008 για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελληνικής μετεωρολογίας, με ιδιωτική πρωτοβουλία, το Xalazi.gr άρχισε να εγκαθιστά ένα ευρύ δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών, σε διάφορα σημεία της χώρας. Τα δεδομένα, ενημερώνουν σε καθημερινή βάση χιλιάδες πολίτες σε όλη την Ελλάδα, για τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή τους.

Το 2010 το Xalazi.gr δημιούργησε το δικό του ιντερνετικό ραδιόφωνο, το οποίο καλύπτει όλα τα μεγάλα καιρικά και όχι μόνο γεγονότα, σε 24ωρη βάση. Το 2012 το Xalazi.gr αποκτά το δικό του ιδιόκτητο κτίριο στα Σπάτα Αττικής, με σκοπό τη μετατροπή του σε κέντρο μετεωρολογικών ερευνών. Το 2014 ξεκίνησε συνεργασία με τον πρώτο επίσημο αναγνωρισμένο φορέα της χώρας, ενταγμένο στην Πολιτική Προστασία. Πρόκειται για την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών του Δήμου Αιγάλεω. Το 2015 η παραπάνω ομάδα δημιουργεί ανεξάρτητο τμήμα μετεωρολογίας στην Παιανία Αττικής, με τη συνδρομή του Xalazi.gr

Το 2015 το Xalazi.gr αποκτά το δικό του μετεωρολογικό προγνωστικό μοντέλο, το οποίο είναι εγκατεστημένο σε δικούς του σέρβερ. την εποπτεία του οποίου έχει ο Φυσικός – Μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, ενώ ολοκληρώνεται το μεγάλο δίκτυο ανταποκριτών σε όλη την Ελλάδα, που μας μεταφέρει σε πραγματικό χρόνο, ότι συμβαίνει, όπου συμβαίνει, την ώρα που συμβαίνει. Δώσε μας και εσύ τα καιρικά νέα από την περιοχή σου και νιώσε, πως είναι να μοιράζεσαι το πάθος του καιρού μαζί μας. Σε περιμένουμε να γίνεις ανταποκριτής του Xalazi.gr στέλνοντας e mail στο info@xalazi.gr

Το Xalazi.gr διαθέτει και τεχνικό τμήμα, το οποίο είναι η ψυχή και η καρδιά του Ερευνητικού Μετεωρολογικού μας Κέντρου, ώστε να μπορούμε να βρισκόμαστε στον αέρα σε καθημερινή βάση, ώστε να προωθούμε σωστά τις υπηρεσίες μας. Το τεχνικό μας τμήμα αποτελείται από τους: Νάσο Ρόγκα, Θανάση Κακαρίκο, Νίκο Μπέη, Γεωργία Μαυροματίδου, Άγγελος Φίσκιλης.

*Οι προγνώσεις και λοιπές μετεωρολογικές υπηρεσίες μας, αποτελούν προϊόν έρευνας και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επίσημη πρόγνωση, αλλά πιθανή εκτίμηση των καιρικών συνθηκών σε μια περιοχή. Το Χalazi.gr, χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια και σαφήνεια, τόσο ως προς τη χρονική εγγύτητα, όσο και ως προς την πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα αυτού. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη του Χalazi.gr για οποιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου. Επίσημος φορέας ενημέρωσης για την πρόγνωση του καιρού, ορίζεται η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. 
Διαβάστε επίσης