Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

04:41 | 18 Απριλίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Επικαιρότητα  > Διεθνής

Ιαπωνία: Τέσσερις νεκροί απο τον τυφωνα Νανμαντολ

δημοσίευση στις 20/09/2022 16:50
Ιαπωνία: Τέσσερις νεκροί απο τον τυφωνα Νανμαντολ

Τον όλεθρο σπέρνει ο τυφώνας στην Ιαπωνία!

Ο θάνατος δύο ανθρώπων επιβεβαιώθηκε και δύο ακόμη εντοπίστηκαν «χωρίς ζωτικές ενδείξεις» μετά το πέρασμα του τυφώνα Νανμαντόλ από την Ιαπωνία, ενώ οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 100, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.Ο τυφώνας έπληξε την Ιαπωνία το βράδυ της Κυριακής, κοντά στην Καγκοσίμα, στο νησί Κιουσού στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, συνοδευόμενος από ισχυρούς ανέμους και έντονες βροχοπτώσεις.  Στη συνέχεια μετακινήθηκε προς τα βορειοανατολικά.

Η έντασή του μειωνόταν σταδιακά και τελικά το πρωί της Δευτέρας υποβαθμίστηκε σε εξτρα- τροπικό κυκλώνα.Στο νησί Κιουσού από το πέρασμα του Νανμαντόλ ξεριζώθηκαν δέντρα, έσπασαν τζάμια, υπερχείλισαν ποταμοί και μέσα σε 24 ώρες έπεσε όγκος βροχής που κανονικά αντιστοιχεί σε έναν μήνα.  Περισσότερο επλήγη η περιφέρεια Μιγιαζάκι, όπου εντοπίστηκαν δύο από τους νεκρούς.

Ο Χιροζάκου Ματσούνο, εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης, διευκρίνισε ότι δύο ακόμη άνθρωποι εντοπίστηκαν «χωρίς ζωτικές ενδείξεις», ένας όρος που χρησιμοποιείται στην Ιαπωνία όταν δεν έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος ενός ατόμου από γιατρό.Ωστόσο ο απολογισμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί καθώς οι αρχές προσπαθούν να βεβαιώσουν αν δύο ακόμη θάνατοι συνδέονται με τον τυφώνα.  

Διαβάστε επίσης