Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

09:21 | 26 Σεπτεμβρίου 2023
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  > Επικίνδυνα Καιρικά Φαινόμενα

Επικίνδυνα Καιρικά Φαινόμενα

Πολύ Υψηλή Επικινδυνότητα
Πρέβεζα
Λαμία
Καρπενήσι
Λευκάδα

Στις περιοχές όπου επικρατεί το κόκκινο χρώμα, ο καιρός είναι πολύ επικίνδυνος. Εξαιρετικά έντονα μετεωρολογικά φαινόμενα έχουν προβλεφθεί. Εκτεταμένες ζημιές και ατυχήματα είναι πιθανά, απειλώντας τη ζωή και την περιουσία στην ευρύτερη περιοχή. Οι πολίτες πρέπει να είναι συνεχώς ενημερωμένοι σχετικά με τις αναμενόμενες μετεωρολογικές συνθήκες και τους κινδύνους. Θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες και τις συμβουλές που δίνονται από τις αρχές, ενώ θα πρέπει να λάβουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα αυτοπροστασίας. Τέλος, ανάλογα με τις αποφάσεις των αρχών, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για έκτακτα μέτρα εκκενώσεως της περιοχής.

επεξήγηση των εικονιδίων

 
Πολύ Ισχυρή Βροχή
 
Πολύ Ισχυρή Καταιγίδα
 
Πολύ Ισχυροί Άνεμοι
 
Πολύ Ισχυρή Χιονόπτωση
 
Πολύς Παγετός
 
Κάυσωνας
 
Απαγορευτικό απόπλου
 
Ομίχλη
Υψηλή Επικινδυνότητα
Βόλος
Σκόπελος
Θήβα

Στις περιοχές όπου επικρατεί το πορτοκαλί χρώμα, ο καιρός είναι επικίνδυνος. Έντονα μετεωρολογικά φαινόμενα έχουν προβλεφθεί. Ζημιές και θύματα είναι πιθανό να προκαλέσει το καιρικό φαινόμενο που έχει προβλεφτεί. Οι πολίτες πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να ενημερώνονται τακτικά και λεπτομερώς για τις αναμενόμενες μετεωρολογικές συνθήκες. Τέλος, θα πρέπει να ακολουθούν τις συμβουλές που δίνονται από τις αρχές.

επεξήγηση των εικονιδίων

 
Ισχυρή Βροχή
 
Ισχυρή Καταιγίδα
 
Ισχυροί Άνεμοι
 
Ισχυρή Χιονόπτωση
 
Παγετός
 
Αρκετή ζέστη
 
Πιθανό απαγορευτικό απόπλου
 
Ομίχλη