Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

23:17 | 12 Ιουλίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ!

δημοσίευση στις 06/03/2022 10:22
ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ!

Επιστρέφει ο Μάρτιος του 1987;

Έρχεται χιονιάς μακράς διαρκείας!

Από την Τετάρτη 09 Μαρτίου έως και την Δευτέρα 14 Μαρτίου, θα σχηματιστεί χειμερινή καταιγίδα, με πυκνές χιονοπτώσεις στη Σερβία, την Βοσνία, τα Σκόπια, την Βουλγαρία και την Ελλάδα, ενώ οι άνεμοι θα φτάσουν σε επίπεδα θύελλας. Τα νοτιότερα τμήματα των Βαλκανίων, αναμένεται να δουν ποσότητες χιονιού, που θα πλησιάσουν τα 50 εκατοστά έως και τις 14 Μαρτίου, με την Ελλάδα και τη νότια Ιταλία να καταγράφουν χαμηλές θερμοκρασίες ρεκόρ, για τα δεδομένα της εποχής! Ο χιονιάς θα προτιμήσει την Κεντρική, Ανατολική και Νότια Ελλάδα, ωστόσο χιονοπτώσεις θα δεχθεί και η Βόρεια χώρα. Λεπτομέρειες για την κατανομή των χιονοπτώσεων, την διάρκεια και την ένταση, θα δοθούν σε επόμενα δελτία.

Πάρτε μέτρα προφύλαξης: Ετοιμαστείτε για μια μακρά περίοδο πολικών θερμοκρασιών, για πάνω από 5 ημέρες. Σε ορεινές – ημιορεινές περιοχές φροντίστε να έχετε προμήθειες σε τρόφιμα και νερό, καθώς οι χιονοπτώσεις θα προκαλέσουν προβλήματα. Φροντίστε να έχετε εναλλακτικές πηγές θέρμανσης, καθώς αναμένονται εκτεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Όσοι διαθέτουν ζώα, να μεριμνήσουν για την ασφάλεια τους. Οι αγρότες να φροντίσουν οι ευαίσθητες καλλιέργειες της εποχής να προστατευτούν. Ο παγετός θα είναι καταστροφικός για τις πρώιμες Ανοιξιάτικες καλλιέργειες! Επιπλέον, όσοι σκοπεύουν να ταξιδέψουν από την Τετάρτη και μετά, να είναι έτοιμοι για μεγάλες δυσκολίες!

Αναλυτικές λεπτομέρειες θα δίνονται στο Radio Xalazi και στο Xalazi Tv καθημερινά 22:30 – 00:00 το βράδυ. Για σύνδεση με το Radio ΚΛΙΚ ΕΔΩ. Για σύνδεση με την τηλεόραση ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ: Από Πέμπτη 10 Μαρτίου σταδιακά ο χιονιάς θα κατηφορίσει σε χαμηλά υψόμετρα, με τα βόρεια προάστια να χιονίζονται. Από την Παρασκευή 11 Μαρτίου έως τη Δευτέρα 14 Μαρτίου, χιονοπτώσεις θα σημειώνονται πλέον σε όλο το Ν. Αττικής, ακόμη και στα παραθαλάσσια τμήματα. Η ένταση και η διάρκεια των χιονοπτώσεων, θα αναλυθούν σε επόμενο δελτίο μας. 

Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Από την Τρίτη 8 Μαρτίου έως την Τετάρτη 09 Μαρτίου ο Ν. Θεσσαλονίκης θα δεχθεί χιονοπτώσεις, που όλα δείχνουν ότι θα επηρεάσουν και το κέντρο της πόλης. Η ένταση και η διάρκεια των χιονοπτώσεων, θα αναλυθούν σε επόμενο δελτίο.

Επιμέλεια: Πολυχρόνης Κώστας

Διαβάστε επίσης