Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

21:04 | 23 Οκτωβρίου 2021
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

ΠΡΟΣΟΧΗ: Έρχονται καταιγίδες!

δημοσίευση στις 20/09/2021 09:25
ΠΡΟΣΟΧΗ: Έρχονται καταιγίδες!

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας έως την Παρασκευή!

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο το βράδυ και από τα βόρεια. Όπως είχαμε τονίσει σε προηγούμενα δελτία μας, το κύμα καύσωνα θα το διαδεχτούν φθινοπωρινές συνθήκες, ενώ ο χειμώνας θα δείξει από νωρίς τα δόντια του στην Ανατολική Ευρώπη. Ασυνήθιστα έντονη για την εποχή ψυχρή εισβολή, θα φέρει τα πρώτα χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα της Ανατολικής Ευρώπης, ενώ στη χώρα μας η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά!

Οι ψυχρές μάζες θα κινηθούν προς την περιοχή μας και θα συγκρουστούν με τις θερμές, που ήδη επηρεάζουν τη χώρα μας, προκαλώντας έντονη κακοκαιρία το επόμενο τριήμερο, στην Βορειοανατολική και Ανατολική Ελλάδα. Περιμένουμε την ανάπτυξη επικίνδυνων καταιγίδων στο δυτικό - βόρειο - βορειοδυτικό Αιγαίο, στη Χαλκιδική, την Ανατολική Μακεδονία, την Ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και τη Βοιωτία.

Η μετατόπιση της ψυχρής αέριας μάζας προς τη χώρα μας, θα ενισχύσει τον Βαρδάρη στην περιοχή του Θερμαϊκού, ο οποίος αναμένεται να συγκρουστεί με τον βορειοανατολικό άνεμο που θα επικρατήσει στο βόρειο Αιγαίο. Αυτή η σύγκρουση των δύο διαφορετικών αερίων ρευμάτων, σε συνδυασμό με τις θερμές θάλασσες των εκεί περιοχών, θα οδηγήσει σε ανάπτυξη ισχυρών βροχών και καταιγίδων, ικανές να προκαλέσουν προβλήματα.

Υποχώρηση των φαινομένων αναμένουμε σταδιακά από το βράδυ της Τετάρτης και από τα δυτικά και βόρεια των γεωγραφικών διαμερισμάτων που επισημάναμε παραπάνω, μια υποχώρηση που θα ολοκληρωθεί μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης.  Επιπλέον αναμένονται θυελλώδεις βοριάδες στο δυτικό, κεντρικό και βόρειο Αιγαίο, από το μεσημέρι της Τετάρτης. Με την επικράτηση των βοριάδων θα πέσει σημαντικά και η θερμοκρασία!

Η επικράτηση κρύου στα βόρεια τη νύχτα και το πρωί, αλλά και η αίσθηση ψύχρας το μεσημέρι και το απόγευμα, θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού έως  την Παρασκευή, με τις μέγιστες θερμοκρασίες  να μην ξεπερνούν τους 22 με 25 βαθμούς, ενώ λίγο πιο υψηλές θερμοκρασίες θα συναντήσουμε στα δυτικά και το Νότιο Αιγαίο, που δεν φαίνεται να επηρεάζονται από αυτή την μεταβολή, οπότε στις εκεί περιοχές αναμένεται καλός καιρός.

Λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού, δείτε στο Xalazi Tv και την εκπομπή Weather Report. Για σύνδεση ΚΛΙΚ ΕΔΩ. 

Επιμέλεια: Κλέαρχος Μαρουσάκης

Διαβάστε επίσης