Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

07:49 | 08 Δεκεμβρίου 2023
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

ΠΡΟΣΟΧΗ: Άστατος και πάλι ο καιρός!

δημοσίευση στις 31/08/2022 07:23
ΠΡΟΣΟΧΗ: Άστατος και πάλι ο καιρός!

Καταιγίδες αναμένονται έως την Παρασκεύη!

Eπιστρέφει έως την Παρασκευή η αστάθεια στη χώρα μας, με αποτέλεσμα ο καιρός να καταστεί άστατος σε πολλές περιοχές. Προσοχή δείχνουμε λοιπόν στις μετακινήσεις μας, καθώς καταιγίδες αναμένονται, που πολύ πιθανόν πρόσκαιρα να είναι ισχυρές και θα  επηρεάσουν και την Αττική. Πιο πολλές και οργανωμένες οι καταιγίδες θα είναι στη Θεσσαλονίκη μας το απόγευμα και βράδυ.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι που σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Γενικότερα, το υπόλοιπο της εβδομάδας θα είναι με αρκετή αστάθεια. Προσοχή καθώς η μέρα θα ξεκινάει με αρκετή ηλιοφάνεια στην χώρα και όσο θα βαδίζουμε στο μεσημέρι με απόγευμα, θα σχηματίζονται συννεφιές.

Λόγω της αυξημένης υγρασίας που επικρατεί σε όλη την χώρα και τις ασταθείς συνθήκες, μέσα στην ημέρα θα βγάζει μπόρα ή τοπική καταιγίδα. Τις βράδυ και τις νυχτερινές ώρες ο καιρός θα βελτιώνεται. Τμήματα των επόμενων ημερών που θα επηρεαστούν τις θερμές και έπειτα ώρες θα είναι ορεινά - ημιορεινά τμήματα της Πελοποννήσου, της Στερεάς, της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης. Στην υπόλοιπη χώρα το καλοκαίρι... συνεχίζεται!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εξαιτίας της αστάθειας θα παρατηρηθούν και "εκπλήξεις" των φαινομένων σε πιο πεδινές περιοχές. Ο άνεμος στα πελάγοι θα συνεχίσει να είναι εξασθενημένος και δεν θα ξεπερνάνε τοπικά τα 5 μποφόρ. Οι θερμοκρασίες στην χώρα θα είναι φυσιολογικές 33 με 34 βαθμούς, ωστόσο λόγω των φαινομένων των επόμενων ημερών η θερμοκρασία σε περιοχές που θα επηρεάζονται, δεν θα ξεπερνά τους 30 βαθμούς.

Επιμέλεια: Λευτέρης Σούσος

Διαβάστε επίσης