Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

17:46 | 09 Δεκεμβρίου 2023
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Οι ψευτονιφάδες του... Βοριά!

δημοσίευση στις 15/01/2022 09:26
Οι ψευτονιφάδες του... Βοριά!

Από κρύο μπόλικο αλλά... απο τηγανίτα τίποτα!

Μετά την επέλαση του Διομήδη έρχεται η... ηρεμία! Τα χιόνια και το κρύο όμως έμειναν, να μας θυμίζουν πως ο χειμώνας μόλις άρχισε! Τα λευκά τοπία που άφησε ο Διομήδης σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα, συνεχίζουν να προκαλούν προβλήματα στους κατοίκους των ορεινών περιοχών, ενώ ο παγετός και η πάχνη θα μας συντροφεύουν για αρκετές ακόμη ημέρες! Παρά τη βελτίωση του καιρού, οι ψυχρές κατεβασιές όμως θα... συνεχιστούν!

Διαδοχικές ψυχρές εισβολές θα σαρώσουν κυριολεκτικά την Ευρώπη τις επόμενες 15 με 20 ημέρες, ρίχνοντας τον υδράργυρο στη Γηραιά ήπειρο, ακόμη και κάτω από το μηδέν σε πολλές περιοχές. Τα κύματα ψύχους θα είναι συνολικά τέσσερα, σε πρώτη φάση και θα κατέρχονται στην Ευρώπη με μια επαναλειψημότητα των 4 με 5 ημερών, έως και τις αρχές Φεβρουαρίου. Μερικά από αυτά τα κύματα θα φτάσουν και στη χώρα μας!

Παρά το πολύ κρύο όμως που θα φέρουν στη χώρα μας, δυστυχώς δεν φαίνεται να συνοδεύονται αυτά τα κύματα κρύου και από ανάλογης δυναμικής χιονοπτώσεις! Αν και οι θερμοκρασίες θα επιτρέπουν τη χιονόπτωση και σε πεδινές περιοχές, όλα δείχνουν ότι αυτές δεν θα έχουν μεγάλη δυναμική και... μάλλον οδηγούμαστε σε κάποιες νιφαδοπτώσεις, παρά… χιονοπτώσεις! Ωστόσο, αφήνουμε παραθυράκι για κάτι καλύτερο!

Το διάστημα 21 - 23 Ιανουαρίου θα δεχθούμε μια έντονη ψυχρή εισβολή, με πολύ κρύο στη χώρα μας. Δεν διαφαίνονται όμως και αξιόλογες χιονοπτώσεις, καθώς θα απουσιάζει κάποιο χαμηλό βαρομετρικό! Θα παρακολουθούμε ωστόσο την εξέλιξη αυτή, καθώς δεν αποκλείεται να σχηματιστούν κάποια σύννεφα πάνω από το Αιγαίο, τα οποία θα κινηθούν προς την Ανατολική Στερεά Ελλάδα και έτσι, να δούμε να πέφτουν έστω κάποιες ψευτονιφάδες και... στα πεδινά τμήματα της Αττικής, ίσα για να χαρούμε λιγουλάκι!

Αναλυτικές λεπτομέρειες για τις εξελίξεις της επικαιρότητας, αλλά και για τα καιρικά θέματα, θα δίνονται στο Xalazi Tv στο κανάλι μας στο Youtube. Δείτε τις εκπομπές που έχουν προγραμματιστεί, κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ! Επιπλέον, θα υπάρχει καιρική ενημέρωση καθημερινά στις 23:00 το βράδυ στο Radio Xalazi, το πρώτο καιρικό ραδιόφωνο. Για σύνδεση ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης