Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

21:30 | 27 Φεβρουαρίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Έρχεται η ''ΕΥΑ'' να σαρώσει τη χώρα!

δημοσίευση στις 03/11/2022 21:28
Έρχεται η ''ΕΥΑ'' να σαρώσει τη χώρα!

Κύμα κακοκαιρίας από το βράδυ της Παρασκευής!

Ολοκληρώνεται πλέον ο κύκλος της παρατεταμένης καλοκαιρίας που είχαμε στη χώρα μας. Ο Νοέμβριος έρχεται να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να μας φέρει επιτέλους το φθινόπωρο! Αιτία γι' αυτή την μεταβολή, είναι βαρομετρικό χαμηλό από την κεντρική Ευρώπη, που μέσω της Ιταλίας θα "χτυπήσει" τη χώρα μας. Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι ισχυρές βροχές, οι καταιγίδες, οι πολύ ισχυροί νοτιάδες και η υποχώρηση του υδραργύρου.

Η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει το βράδυ της Παρασκευής στα βορειοδυτικά και θα εξαπλωθεί μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου στο σύνολο της δυτικής χώρας. Από το απόγευμα του Σαββάτου και μέχρι το βράδυ της Κυριακής θα εξελιχθεί το ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ της κακοκαιρίας με τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες να εξαπλώνονται στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, εκτός των βορειοανατολικών τμημάτων και του βόρειου Αιγαίου.

Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας θα επικρατήσει καιρός βορείου ρεύματος στα ανατολικά, ο οποίος θα δώσει έντονα φαινόμενα στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική και νότια Θεσσαλία. Ταυτόχρονα καθώς το βαρομετρικό χαμηλό θα έχει απομακρυνθεί προς το νοτιοανατολικό Αιγαίο θα το συνοδεύουν ισχυρές καταιγίδες στις εκεί περιοχές. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί το ΤΡΙΤΟ ΣΤΑΔΙΟ της κακοκαιρίας.

Από την Τρίτη πλέον θα μπορούμε να μιλάμε για μια γενικευμένη βελτίωση του καιρού με την ελπίδα αυτό το κύμα κακοκαιρίας να μην αφήσει πίσω του καταστροφές όπως συνηθίζει στατιστικά να κάνει ο Νοέμβριος. Αναλυτικές λεπτομέρειες θα δέονται και στα τρία ενημερωτικά μέσα του Xalazi.gr! Βρείτε το Xalazi Tv weather channel κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ. Βρείτε το News All Day Tv channel κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ. Ακούστε και το πρώτο καιρικό ραδιόφωνο της χώρας Radio Xalazi! Για σύνδεση ΚΛΙΚ ΕΔΩ. 

Επιμέλεια: Κλέαρχος Μαρουσάκης

Διαβάστε επίσης