Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

09:05 | 08 Δεκεμβρίου 2023
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Η Καλοκαιρία θα φέρει... κακοκαιρίες!

δημοσίευση στις 19/10/2022 11:19
Η Καλοκαιρία θα φέρει... κακοκαιρίες!

Προετοιμαστείτε για την έλευση του χειμώνα πολύ... σύντομα!!!!

Διανύουμε το τελευταίο 10ήμερο του Οκτωβρίου, με τον καιρό σε γενικές γραμμές να χαρακτηρίζεται υποτονικός, καθώς ο φετινός Οκτώβριος θέλησε να μας δώσει το χρονικό περιθώριο που απαιτείται, ώστε να κάνουμε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για τον ερχομό ενός βαρύ και σκληρού χειμώνα. Η παρατεταμένη καλοκαιρία, διακόπηκε βέβαια απότομα, από μια ατμοσφαιρική διαταραχή που επηρέασε την περιοχή μας, στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, που έφερε αξιόλογες βροχές, καθώς στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας, είχε να βρέξει από το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου!

Η διαταραχή χαράχτηκε στην "καιρική ιστορία" της χώρας μας, για τις καταστροφικές και φονικές πλημμύρες που σημειώθηκαν στο νησί της Κρήτης. Ωστόσο, εξαιρώντας τα καταστροφικά αποτελέσματα στην Κρήτη, τα φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στο σύνολο της χώρας δεν ήταν ιδιαίτερα "ακραία". Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως ο Οκτώβριος, μαζί με τον Νοέμβριο, είναι οι δύο "φονικότεροι" μήνες όσον αφορά τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα. Το "καιρικό σκηνικό" έως την Κυριακή 23/10 θα έχει ως κυρίαρχο στοιχείο την διατήρηση των Βοριάδων, τις σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες και την επικράτηση ηλιοφάνειας.

Από την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου οι άνεμοι θα ενισχυθούν στα 7 - 8 μποφόρ, αλλά κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα εξασθενίσουν. Παροδική μεταβολή του καιρού με αυξημένη συννεφιά και τοπικές βροχές ασθενούς χαρακτήρα, αναμένεται την Πέμπτη και την Παρασκευή σε Σποράδες, Ανατολική Θεσσαλία, Δυτική Μακεδονία και Αανατολική Στερεά Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα προσεγγίσει τους 25 βαθμούς, αλλά την Παρασκευή αναμένεται πτώση κατά 4 με 5 βαθμούς. Το Σαββατοκύριακο προβλέπεται μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, με το θερμόμετρο να επιστρέφει κοντά στους 25 με 27 βαθμούς.

Η επόμενη εβδομάδα ξεκινά με γενικά αίθριο καιρό, απουσία βροχοπτώσεων και σχετικά υψηλές θερμοκρασίες. Μεταβολή του καιρού ωστόσο θα λάβει χώρα μετά τις 26/10, η οποία θα έχει ως κύριο στοιχείο την εκδήλωση βροχοπτώσεων και την πτώση της θερμοκρασίας. Η τάση για επικράτηση βορείων ανέμων και εκδήλωση ψυχρών εισβολών σε περιοχές της ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων, συνεχίζεται και δεν αποκλείεται κατά τις τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου να εκδηλωθεί έντονη ψυχρή εισβολή στην περιοχή μας, με αισθητή πτώση θερμοκρασίας και την έλευση των πρώτων αξιόλογων χιονοπτώσεων!!!

Λεπτομέρειες θα δίνουμε και στο πρώτο καιρικό ραδιόφωνο της χώρας! Το Radio Xalazi επέστρεψε κοντά σας. Κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο στις 23:00 το βράδυ θα υπάρχει αναλυτική καιρική ενημέρωση. Επιπλέον, θα υπάρχει αναλυτική καιρική ενημέρωση και στο Xalazi Tv στο κανάλι μας στο YouTube, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή στις 23:00 το βράδυ. Για σύνδεση με το Χalazi Tv ΚΛΙΚ ΕΔΩ. Για σύνδεσημε το Radio Xalazi ΚΛΙΚ ΕΔΩ. 

Επιμέλεια: Παπακωστόπουλος Γιώργος

Διαβάστε επίσης