Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

17:19 | 25 Ιουνίου 2022
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Κορυφώνεται η Αφρικάνικη Σκόνη!

δημοσίευση στις 31/03/2022 11:03
Κορυφώνεται η Αφρικάνικη Σκόνη!

Λασποβροχές στα Δυτικά και Βόρεια!

Εντυπωσιακές καιρικές μεταβολές σημειώνονται για ακόμη μια φορά στην Ευρώπη. Η Γηραιά ήπειρος έχει χωριστεί στα δυο, καθώς πολύ ψυχρές αέριες μάζες ξεχύνονται από τη Βόρεια Ευρώπη προς το Νότο, ενώ από την άλλη, θερμές αέριες μάζες ανεβαίνουν από την Αφρική προς το Βορά, φέρνοντας και Αφρικάνικη σκόνη! Δυο τελείως διαφορετικές καιρικές συνθήκες, που από μόνες τους είναι εντυπωσιακές!

Πολύ ψυχρές για την εποχή συνθήκες θα βιώσουν οι κάτοικοι της Δυτικής και της Κεντρικής Ευρώπης τις πρώτες ημέρες του Απριλίου, καθώς αέριες μάζες Αρκτικής προέλευσης θα κατακλύσουν το μεγαλύτερο μέρος της γηραιάς ηπείρου. Αντίθετα, η Ανατολική Ευρώπη θα δεχθεί πολύ θερμές αέριες μάζες, αλλά και πολύ πυκνές ομίχλες που πιθανόν δεν θα αφήσουν τη θερμοκρασία στο έδαφος να ανέβει σε υψηλά επίπεδα. 

Η χώρα μας θα επηρεαστεί και από τις δυο παραπάνω εκδοχές του καιρού! Κορύφωση θα παρουσιάσει σήμερα το έντονο επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης, σύμφωνα με το Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Οι υψηλότερες συγκεντρώσεις σκόνης στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα καταγραφούν την Πέμπτη 31/03 και την Παρασκευή 01/04, οι οποίες αναμένεται σε πολλές περιοχές να ξεπεράσουν τα 100 μg/m3.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει εντυπωσιακή άνοδο και θα διατηρηθεί κάτω από τους 24 βαθμούς. Το Σαββατοκύριακο μάλιστα αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή στη Δυτική και Βορειοδυτική Ελλάδα. Παράλληλα από την Πέμπτη έως την Κυριακή θα σημειωθούν αρκετές και σημαντικές βροχές στη Δυτική Ελλάδα, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, από τα 700 - 800 μέτρα και πάνω. Νεότερα θα δίνονται και σε ενημερωτικές εκπομπές στο Xalazi Tv ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Επιμέλεια: Πολυχρόνης Κώστας

Διαβάστε επίσης