Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

04:35 | 18 Απριλίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΔΥΟ ΦΑΣΕΙΣ

δημοσίευση στις 04/09/2021 16:39
ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΔΥΟ ΦΑΣΕΙΣ

Έρχονται και... τα πρώτα έντονα κρύα!

Προ των πυλών είναι το πρώτο κύμα κακοκαιρίας για το φετινό Φθινόπωρο, το οποίο πιθανόν να αφήσει προβλήματα, μιας και θα δραστηριοποιηθεί για αρκετές ώρες πάνω από θαλάσσιες εκτάσεις σε μια εποχή όπου οι θάλασσες έχουν αποκτήσει σημαντικά ποσά θερμότητας από το καλοκαίρι που έχει προηγηθεί.

ΦΑΣΗ ΠΡΩΤΗ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ

Αυτή αφορά το χρονικό διάστημα από σήμερα Σάββατο αργά το βράδυ και μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας. Bαρομετρικό χαμηλό από τα νότια τμήματα της Ιταλίας, θα προσεγγίσει τα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας μας, καθώς θα πηγαίνουμε προς το βράδυ σήμερα. Έτσι λοιπόν αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι και τα ξημερώματα της Δευτέρας στα νησιά του Ιονίου, τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα, την Πελοπόννησο και το δυτικό βορειοδυτικό Αιγαίο.

Επισημαίνεται ότι είναι πολύ πιθανό να προκληθούν πλημμυρικά φαινόμενα με έμφαση τα επτάνησα, την Ήπειρο, τη δυτική - κεντρική Στερεά, την δυτική - κεντρική Μακεδονία - Χαλκιδική, την Θεσσαλία και την Πελοπόννησο. Δεν αποκλείεται τοπικά να σημειωθεί χαλάζι, ενώ είναι πιθανό να δούμε ακόμα και υδροστρόβιλους - ανεμοστρόβιλους με έμφαση το δυτικό - κεντρικό Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο.

ΦΑΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ: ΒΡΟΧΕΣ - ΒΟΡΙΑΔΕΣ

ΠΤΩΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ

Η δεύτερη φάση της κακοκαιρίας αναμένεται το διάστημα, από το πρωί Δευτέρας και μέχρι την Πέμπτη. Σε αυτή τη φάση τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά, οι ισχυρές κατά τόπους βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και η σημαντική υποχώρηση του υδραργύρου. Στη φάση αυτή θέλει πολύ μεγάλη προσοχή η περιοχή της Εύβοιας όπου εξαιτίας και των πυρκαγιών είναι πιθανό να έρθουμε αντιμέτωποι με πλημμυρικά φαινόμενα.

Λεπτομέρειες για την έκβαση της επερχόμενης κακοκαιρίας, που θα μας επηρεάσει από το Σάββατο το απόγευμα στην εκπομπή WEATHER REPORT στο κανάλι μας Xalazi Tv στο youtube. Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν. Δείτε κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Επιμέλεια: Κλέαρχος Μαρουσάκης

Διαβάστε επίσης