Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

15:39 | 08 Δεκεμβρίου 2021
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Τροπική καταιγίδα στη Μεσόγειο!

δημοσίευση στις 29/10/2021 13:19
Τροπική καταιγίδα στη Μεσόγειο!

Ο Απόλλωνας θα περάσει Νότια της Κρήτης!

Σε τροπική καταιγίδα εξελίχτηκε τελικά το χαμηλό βαρομετρικό που βρίσκεται εδώ και αρκετές ημέρες εγκλωβισμένο στην περιοχή της Νότιας Ιταλίας. Η τροπική καταιγίδα ΑΠΟΛΛΩΝ, έχει δώσει τεράστια ύψη βροχής στη Σικελία, τα οποία ξεπερνούν τα 800 χιλιοστά, με αποτέλεσμα να έχει βυθιστεί στην κυριολεξία κάτω από το νερό! Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, η τροπική καταιγίδα θα εξακολουθεί να ταλαιπωρεί την εκεί περιοχή!

Ωστόσο την Κυριακή το σύστημα θα έχει κινηθεί πλέον προς την περιοχή μας! Ο Μεσογειακός Κυκλώνας "ΑΠΟΛΛΩΝ" θα περάσει από αύριο Νότια της Κρήτης και από εκεί θα βρεθεί στα Δωδεκάνησα την Κυριακή. Σήμερα Παρασκευή 29 Οκτωβρίου βρίσκεται 90 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Σικελίας και αναμένεται να πλησιάσει τις ακτές της Σικελίας, η οποία θα επηρεαστεί από θυελλώδεις ανέμους, υψηλό κυματισμό και ισχυρές βροχοπτώσεις.

Εν συνεχεία θα αρχίσει να κινείται Νότια - Νοτιοανατολικά, για να βρεθεί νότια της Κρήτης την Κυριακή, όπου θα βγει στα Δωδεκάνησα. Αν και το σύστημα όταν φτάσει στη χώρα μας, θα έχει χάσει τα χαρακτηριστικά του Μεσογειακού Κυκλώνα, ωστόσο  καθώς θα βρεθεί στα Δωδεκάνησα, θα ενισχυθεί εκ νέου λόγο των ζεστών νερών της περιοχής, οπότε και θα δώσει σημαντικές βροχές στην Ανατολική Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και το Αν. Αιγαίο.

Στην υπόλοιπη χώρα, δεν αναμένονται φαινόμενα, με εξαίρεση την Εύβοια και τη Βοιωτία, ωστόσο οι βροχές θα έχουν ήπιο χαρακτήρα. Καθώς όμως φεύγει ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ, ένα νέο χαμηλό βαρομετρικό θα διασχίσει την περιοχή μας τη νέα εβδομάδα. Από την Τρίτη περιμένουμε σημαντική μεταβολή του καιρού, αρχικά στη Δυτική Ελλάδα και εν συνεχεία σε πολλές περιοχές. Νεότερα όμως για αυτή την εξέλιξη θα δώσουμε σε επόμενο δελτίο μας.

Για αναλυτικές λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε την εκπομπή WEATHER REPORT στο Xalazi Tv στις 22:30 το βράδυ. Για σύνδεση ΚΛΙΚ ΕΔΩ. Μπορείτε επίσης να ακούσετε και την εκπομπή GREEK METEO NEWS στο πρώτο καιρικό ραδιόφωνο της χώρας. Καθημερινά στις 23:00 το βράδυ στο Radio Xalazi o Κώστας Πολύχρονης και η προγνωστική ομάδα του Xalazi.gr σας μεταφέρουν όλα τα τελευταία καιρικά νέα. Για σύνδεση ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Διαβάστε επίσης