Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

21:00 | 27 Φεβρουαρίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Καλπάζει το φθινόπωρο... ταχέως!

δημοσίευση στις 21/09/2022 11:11
Καλπάζει το φθινόπωρο... ταχέως!

Βροχές και χιόνια στη χώρα μας έως την Παρασκεύη!

Aισθητή είναι η πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα, μετα και την έλευση ψυχρών αερίων μαζών στην περιοχή μας. Παράλληλα η διέλευση ενός χαμηλού βαρομετρικού από τη χώρα μας, θα προκαλέσει μεταβολή του καιρού με βροχές, καταιγίδες και χιόνια σε ορεινές περιοχές! Το φθινόπωρο έρχεται ολοταχώς, να επιβάλει από νωρίς τους ρυθμούς του! Ευτυχώς τουλάχιστον, για την ώρα, δεν μας φέρνει Μεσογειακό ή Τροπικό Κυκλώνα, όπως υποστήριζαν τα προγνωστικά μοντέλα τις προηγούμενες ημέρες.

Το χαμηλό που θα διασχίσει την περιοχή μας, δεν θα λάβει τροπικά χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, ωστόσο θα προκαλέσει κατά τόπους έντονα φαινόμενα στην Ανατολική Ελλάδα, κυρίως την Πέμπτη και την Παρασκευή. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα δημιουργηθούν προβλήματα, ωστόσο καλό είναι οι κάτοικοι στην Αν. Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία, να δείξουν κάποια σχετική προσοχή την ώρα των φαινομένων! Δεν υποτιμούμε πότε, τη δύναμη της φύσης!

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο καιρός όμως για τη συνέχεια, καθώς μπορεί να υπάρξει βελτίωση του καιρού μέσα στο Σαββατοκύριακο, όλα δείχνουν όμως, ότι θα είναι πρόσκαιρη. Πρόσκαιρη θα είναι και η μικρή άνοδο που θα σημειώσει η θερμοκρασία από το Σάββατο έως την Τρίτη. Μετα τη θεαματική πτώση που θα σημειωθεί από την Τετάρτη 21 έως την Παρασκευή 23/9, σταδιακά για λίγες ημέρες, θα επανέρθουμε στα κανονικά για την εποχή επίπεδα! Η νέα εβδομάδα όμως, κρύβει ακόμη ένα χαμηλό βαρομετρικό και.. στο βάθος διαφαίνεται εκ νέου κατάβαση ψυχρών αερίων μαζών στη Μεσόγειο. Που θα μας οδηγήσει ο καιρός σταδιακά; Δείτε αναλυτικό ρεπορτάζ κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

 Το φθινόπωρο έρχεται λοιπόν ταχέως, με ένα χαμηλό βαρομετρικό που θα έχει και χειμωνιάτικα χαρακτηριστικά. Εμείς θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνουμε συνεχώς, τόσο από την ιστοσελίδα μας, όσο και από το κανάλι μας στο YouTube με καθημερινές καιρικές εκπομπές στις 22:30 το βράδυ. Για να δείτε τις ενημερωτικές εκπομπές κάντε ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

 Επιμέλεια: Πολυχρόνης Κώστας

Διαβάστε επίσης