Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

15:43 | 08 Δεκεμβρίου 2021
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Χαμηλό... γρίφος στη Μεσόγειο!

δημοσίευση στις 23/10/2021 13:51
Χαμηλό... γρίφος στη Μεσόγειο!

Νέα κακοκαιρία ψήνει ο καιρός με... απρόβλεπτη εξέλιξη!

Χαμηλό βαρομετρικό σχηματίζεται στη Μεσόγειο, το οποίο θα εγκλωβιστεί Νοτιοδυτικά της Ιταλίας για αρκετές ημέρες, καθώς ισχυρός Αντικυκλώνας που καλύπτει την Ευρώπη και εκτείνεται έως την περιοχή μας, δεν του επιτρέπει να κινηθεί Ανατολικότερα. Η κάθοδο ψυχρών αερίων μαζών στην περιοχή μας, ίσως δώσει την δυνατότητα σε αυτό το χαμηλό να μετασχηματιστεί σε medicane!

Το εάν θα καταφέρει το χαμηλό να μεταπέσει σε αυτό το στάδιο, είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία. Ο εγκλωβισμός του στην ευρύτερη περιοχή μας θα απασχολεί τον καιρό της χώρας μας για αρκετές ημέρες, καθώς έως και την ερχόμενη Τετάρτη, τουλάχιστον, το χαμηλό βαρομετρικό δεν θα καταφέρει να κινηθεί ανατολικότερα της χώρας μας! Αυτό συνεπάγεται πως η νέα εβδομάδα, κρύβει πολλές και διαφορετικές εκφράσεις του καιρού.

Οι περιοχές που κινδυνεύουν περισσότερο για ισχυρές βροχές ή καταιγίδες είναι η Σικελία, η Καλαβρία, η Ανατολική Σαρδηνία, το Ιόνιο και περιοχές της Νοτιοδυτικής Ελλάδας. Τα εντονότερα φαινόμενα αναμένονται από τα ξημερώματα της Δευτέρας 25 Οκτωβρίου, καθώς θα ισχυροποιείται ο κυκλώνας μεταξύ της Σικελίας και του Ιονίου πελάγους. Αυτό το χαμηλό, χάρη στις υψηλές θερμοκρασίες των θαλασσών, θα μπορούσε να γίνει επικίνδυο!

Μέχρι και την Τετάρτη, οι βροχές δεν θα αφορούν το σύνολο της επικράτειας, καθώς το χαμηλό βρίσκεται μακριά από τη χώρα μας. Ο στροβιλισμός του ωστόσο, θα φέρνει κύματα βροχών τις επόμενες 5 ημέρες, που θα επηρεάσουν αρκετές περιοχές. Θα πρέπει να παρακολουθείτε τα δελτία καιρού για νέες ενημερώσεις, καθώς η κατάσταση κρίνεται προγνωστικά ασταθής. Τα μετεωρολογικά δεδομένα δηλαδή, αλλάζουν συχνά.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η μετέπειτα εξέλιξη του καιρού. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Τακούδη, θα σχηματιστεί ένα τεράστιο χαμηλό μεταξύ Γροιλανδίας και Βρετανίας, το οποίο υπάρχει πιθανότητα να δώσει χιονοπτώσεις στο ξεκίνημα του Νοέμβρη στη χώρα μας!!! Λεπτομέρειες θα δίνονται στο Radio Xalazi καθημερινά στις 23:00 το βράδυ. Για σύνδεση ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Κλείνοντας να δούμε και μερικά ενδιαφέροντα μετεωρολογικά στοιχεία. Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν το πρωί του Σαββάτου 23 Οκτωβρίου, με τον υδράργυρο να πέφτει κατά τόπους στα επίπεδα των 3 με 4 βαθμών Κελσίου. Χαρακτηριστικά στη Βλάστη Κοζάνης το θερμόμετρο έδειξε 3.4 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης