Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

07:22 | 08 Δεκεμβρίου 2023
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Κακοκαιρία... διαρκείας!

δημοσίευση στις 25/11/2021 10:50
Κακοκαιρία... διαρκείας!

Βροχερός και σταδιακά... κρύος ο καιρός!

Με ανατροπές στο καιρικό σκηνικό θα κλείσει ο Νοέμβριος, καθώς λίγο πριν το  τέλος του αγώνα, κλέβει την μπάλα και βάζει... τρίποντο! Διαδοχικά συστήματα κακοκαιρίας θα επηρεάσουν τη χώρα μας, ενώ θα πέσει και η θερμοκρασία! Ο χειμώνας θα εισβάλει στην Ευρώπη, δείχνοντας τα πρώτα σημάδια του και στη χώρα μας. Άν και οι βροχές θα είναι σημαντικές, δεν είναι αρκετές να δικαιολογήσουν τη φήμη του Νοεμβρίου ως… βροχάρη!

Παρόλα αυτά θα στρώσει το χαλί για το χειμώνα, καθώς από τις 30 Νοεμβρίου και μετά, το κρύο θα αρχίσει να γίνεται αισθητό, εδικά στο διάστημα 8 με 15 Δεκεμβρίου, όπου ένα ψυχρό κύμα που θα κατακλύσει την Ευρώπη, θα φτάσει και στη χώρα μας, ρίχνοντας τη θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Φυσικά, το κρύο θα συνοδευτεί και με τις πρέπουσες  χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές της χώρας, τουλάχιστον με τα σημερινά στοιχεία!

Καθώς πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα λοιπόν, από τη μια το καιρικό σκηνικό θα γίνεται όλο και ποιο Χριστουγεννιάτικο και από την άλλη, δυστυχώς θα αυξάνεται η πίεση στην κοινωνία από τους κυβερνώντες, για να σπρώξουν τον κόσμο στα εμβόλια, με ορθάνοικτο το ενδεχόμενο ενός καθολικού λοκντάουν είτε πριν, είτε κατά, είτε μετά την εορταστική περίοδο, με απώτερο σκοπό την πίεση προς όλους για τον εμβολιασμό τους!

Κλείνοντας να δούμε και μερικά ενδιαφέροντα μετεωρολογικά στοιχεία. Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, αρνητικές ελάχιστες θερμοκρασίες σημειώθηκαν στα βόρεια της χώρας, τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 25 Νοεμβρίου, με τον υδράργυρο να φτάνει τοπικά στους -3 βαθμούς Κελσίου στο Παρανέστι Δράμας. Μόλις 1 βαθμό έδειξαν τα θερμόμετρα σε Δράμα, Βυτίνα και Διδυμότειχο. Το κρύο είναι ήδη αισθητό!

Αξιόλογες βροχοπτώσεις εκδηλώθηκαν την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, στα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας και της Ανατολικής Στερεάς. Το μεγαλύτερο ύψος βροχής μέχρι τις 19:30 το βράδυ, καταγράφηκε στη Ζαγορά Πηλίου με 82 χιλιοστά. Μεγάλα ύψη βροχής όμως και στην Εύβοια με τα Κριεζα να καταγράφουν 71 χιλιοστά και η Κύμη 54 χιλιοστά βροχής. Βροχές είχαμε και στην Αμαλιάδα με 44 χιλιοστά, αλλά και στο Ν. Αττικής.

Διαβάστε επίσης