Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

14:13 | 28 Μαΐου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Έρχονται μπόρες από Τετάρτη!

δημοσίευση στις 17/09/2023 18:23
Έρχονται μπόρες από Τετάρτη!

Σποραδικές βροχές ή καταιγίδες μεσοβδόμαδα!

Πικρή γεύση μας άφησε το σύστημα κακοκαιρίας που επηρέασε τη χώρα μας την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Daniel έμελλε να είναι η ποιο καταστροφική και η ποιο φονική κακοκαιρία όλων τον εποχών, για τη χώρα μας, τουλάχιστον από το 1905 και μετά! Δυστυχώς πλέον, η κακοκαιρία αυτή, αφήνει πίσω της ένα διαφορετικό τοπίο στη Θεσσαλία! Η μορφολογία της περιοχής έχει αλλάξει ριζικά και αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, καθώς ο χειμώνας είναι μπροστά μας! Νέες κοίτες έχουν δημιουργηθεί στα ποτάμια, ενώ πλέον το νερό έχει πολλούς δρόμους να ακολουθήσει προς πάσαν κατεύθυνση!

Αυτός ο παράγοντας κρύβει πολλούς κινδύνους για μεγάλο μέρος της Θεσσαλίας, καθώς τα όποια καιρικά συστήματα έρθουν, πλέον μπορούν πολύ ποιο ευκολά να δημιουργήσουν προβλήματα! Και δυστυχώς κάποια από αυτά θα είναι αναπόφευκτα, ισχυρά! Οι κάτοικοι λοιπόν της ευρύτερης περιοχής θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο, έως το τέλος του χειμώνα! Η περιοχή έχει αλλάξει ριζικά και οφείλουμε να ενημερώσουμε για τους πιθανούς κινδύνους, που μπορεί να κρύβει η όποια εκδήλωση ενός καιρικού φαινομένου.

Να έρθουμε τώρα στην εξέλιξη του καιρού. Ο καιρός την νέα εβδομάδα φαίνεται να εξακολουθεί γενικά ήπια, με αρκετή ηλιοφάνεια σε μεγάλο μέρος της χώρας, ωστόσο δεν θα λείψουν σποραδικές μπόρες ή καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα σε ορεινές περιοχές, με πιθανό επηρεασμό και τοπικών πεδινών περιοχών την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Το διάστημα καλοκαιρίας δεν φαίνεται να κρατάει ωστόσο για πολύ ακόμη, αφού με την επίσημη είσοδο μας στο φθινόπωρο, αναμένεται και το πρώτο σύστημα κακοκαιρίας, λίγες ημέρες αργότερα! Αλλαγή του καιρού αναμένεται προς τις τελευταίες ημέρες του Σεπτεμβρίου, με πτώση της θερμοκρασίας και βροχές, καθώς υπάρχει πιθανότητα οργανωμένου χαμηλού βαρομετρικού. 

Δείτε καθημερινά δελτία καιρού στo κανάλι μας στο YouTube. Βρείτε το Xalazi Tv κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ . Κάντε εγγραφή στo κανάλι μας, για να ενημερώνεστε άμεσα για κάθε νέα μας εκπομπή.

Διαβάστε επίσης