Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

08:15 | 08 Δεκεμβρίου 2023
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Αλλάζει απότομα ο καιρός!

δημοσίευση στις 21/09/2023 10:49
Αλλάζει απότομα ο καιρός!

Από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο με... εντυπωσιακό τρόπο!

Με καλοκαιρινή διάθεση αποχαιρετούμε το καλοκαίρι. Λίγο πριν φύγει, πήρε αγκαζέ το φθινόπωρο και χορεύουν το τελευταίο ταγκό! Με την επίσημη ημερολογιακή μας είσοδο στο φθινόπωρο όμως, ο καιρός θα αλλάξει άρδην!!! Το φθινόπωρο μόλις κουνήσει τα μαντήλι στο καλοκαίρι, θα αναλάβει δράση από το πρώτο κιόλας λεπτό και έτσι από την Κυριακή, αποχαιρέτα την Ιθάκη που χάνεις! Το φθινόπωρο γκαζώνει από νωρίς και φέρνει το χάος!

Απολαύστε λοιπόν αυτές τις τελευταίες καλοκαιρινές ημέρες και προετοιμαστείτε κατάλληλα, καθώς μια νέα κακοκαιρία έρχεται μπροστά μας, που θα δώσει εκτεταμένες βροχές, καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους και φυσικά, την πολυπόθητη πτώση θερμοκρασίας, η οποία θα είναι εντυπωσιακή! Κατεβάστε δειλά – δειλά τα μπουφάν, γιατί θα πιαστείτε στον ύπνο! Αναμένεται μια πτώση της θερμοκρασίας τη νέα εβδομάδα κατά 10 βαθμούς

Όσων αφορά της βροχές, φαίνεται πως όλη η επόμενη εβδομάδα θα έχει αρκετές και κατά περιόδους έντονες βροχοπτώσεις! Το εάν θα υπάρξουν προβλήματα ή όχι από τη νέα κακοκαιρία, θα το δούμε σε λίγα 24ωρα, με τα νεότερα στοιχεία. Η μεταβολή του καιρού οφείλεται σε μια ψυχρή αέρια μάζα από την Κεντρική Ευρώπη, που με τη σειρά της θα φέρει ένα κύμα κακοκαιρίας, αρχικά  στην Ιταλία. Αυτή η κακοκαιρία, σταδιακά μέσα στη νέα εβδομάδα θα μετατοπιστεί και στην περιοχή μας. Aυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα σχηματιστεί ένα βαρομετρικό χαμηλό πάλι μέσα στο Ιόνιο, θα αρχίσει να στροβιλίζεται για αρκετές ημέρες, με αποτέλεσμα η τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, να είναι με άσχημο καιρό!

Διαφαίνεται ένα μεγάλο διάστημα κακοκαιρίας με πολλές βροχές και δυστυχώς, οι βροχές αυτές θα απασχολήσουν και τις περιοχές της Θεσσαλίας. Σε αντίθεση πάντως με τον "Daniel", δεν θα καθίσει για πολλές μέρες το σύστημα αυτό στο Ιόνιο, καθώς θα βρει διέξοδο προς τα ανατολικά τμήματα».. Ωστόσο, οι ποσότητες νερού που αναμένονται, δεν αποκλείεται να επιβαρύνουν την υπάρχουσα κατάσταση στο Θεσσαλικό κάμπο! Δείτε καθημερινά δελτία καιρού στo κανάλι μας στο YouTube Xalazi Tv κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ . Κάντε εγγραφή στo κανάλι μας, για να ενημερώνεστε άμεσα.

Διαβάστε επίσης