Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

04:35 | 18 Απριλίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Έρχονται καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις!

δημοσίευση στις 06/12/2022 10:54
Έρχονται καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις!

Διαδοχικές κακοκαιρίες έρχονται στη χώρα!!!

Mε νέο κύμα κακοκαιρίας συνεχίζεται η νέα εβδομάδα, η οποία θα έχει γενικά μουντό καιρό και αξιόλογα φαινόμενα, κυρίως το Σαββατοκύριακο!!! Τις επόμενες ημέρες περιμένουμε δυο βαρομετρικά χαμηλά. Το ένα την Τετάρτη και το άλλο Σάββατο τα οποία θα δώσουν βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας. Από σήμερα Τρίτη οργανώνεται ένα σύστημα νότια της Ιταλίας προς το Λιβυκό Πέλαγος, το οποίο θα κινηθεί Ανατολικότερα και θα μας επηρεάσει από τα νοτιοδυτικά της χώρας μας.

Την Τετάρτη θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιονίου, περιοχές της Δυτικής και την Νότιας Ηπείρου, η Στερεά, η Εύβοια, η Αττική, η Πελοπόννησος, οι Σποράδες, οι Κυκλάδες, η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, η Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, καθώς και η Μαγνησία. Στα υπόλοιπα τα φαινόμενα θα είναι επιλεκτικά.

Την Πέμπτη με το πέρασμα του συστήματος ανατολικότερα, θα σημειωθούν καταιγίδες στην Ανατολική νησιωτική Ελλάδα. Κάποια πιο περιορισμένα φαινόμενα θα παραμείνουν στην Δυτική χώρα, αλλά στο σύνολο της επικράτειας θα επικρατεί κυρίως συννεφιά.

Την Παρασκευή φαίνεται να βελτιώνεται ο καιρός, όμως ένα σύστημα περνώντας από πάνω από τις Βόρειες γειτονικές χώρες θα μας στείλει κάποιες συννεφιές, οι οποίες θα δώσουν τοπικές βροχές σε περιοχές της Ηπείρου και της Μακεδονίας, όμως σε επιλεκτικές περιοχές και όχι σε αξιόλογο βαθμό.

Το Σάββατο περιμένουμε το δεύτερο και το πιο αξιόλογο βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο θα δώσει περισσότερα φαινόμενα στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μέχρι τη Δευτέρα. Πρόκειται για ένα σύστημα από τα Βορειοδυτικά, το οποίο με τους νοτιάδες και την υψηλή υγρασία που θα έχουμε θα ανατροφοδοτηθεί με υδρατμούς από τις ζεστές θάλασσες της Αδριατικής και του Ιονίου και θα δώσει φαινόμενα, αρχικά το Σάββατο σε περιοχές της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου, στα νησιά του Ιονίου, στη Δυτική Στερεά, στην Ήπειρο, σε περιοχές της Βόρειας Θεσσαλίας, τοπικά στη Μακεδονία και τη Θράκη, όπου εκεί θα έχουν λίγα φαινόμενα.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα με την επέκταση του συστήματος Ανατολικότερα, θα έχουμε πανελλαδική κακοκαιρία με βροχές και κατά τόπους καταιγίδες με αρκετό νερό, ιδιαίτερα σε Δυτικές Κεντρικές και Βόρειες περιοχές. Ενίσχυση των νοτιάδων θα σημειωθεί με την έλευση του συστήματος στα 6 - 8 τοπικά ανεβάζοντας τον υδράργυρο έως τους 18 βαθμούς, ενώ στα νησιά θα ανέβει ακόμη και στους 20 βαθμούς.

Επιμέλεια: Λευτέρης Σούσος

Διαβάστε επίσης