Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

17:10 | 09 Δεκεμβρίου 2023
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Σημαντική επιδείνωση του καιρού!

δημοσίευση στις 18/05/2022 09:40
Σημαντική επιδείνωση του καιρού!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι!

Διανύουμε το δεύτερο 15μθήμερο του Μαΐου και η Άνοιξη συνεχίζει τα καιρικά τερτίπια της. Τα σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας συνεχίζονται, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα διαδοχικές ατμοσφαιρικές διαταραχές θα συνεχίζουν να μεταβάλουν τον καιρό της χώρας μας, έστω και εάν η θερμοκρασία σκαρφαλώνει ενίοτε στους 30 βαθμούς! Ας είμαστε λοιπόν προετοιμασμένοι για αυτές τις απότομες καιρικές μεταβολές!

Μια από αυτές τις μεταβολές θα λάβει χώρα την Τετάρτη 18 και την Πέμπτη 19 Μαΐου, καθώς ψυχρό μέτωπο με κίνηση από βορρά προς νότο, αναμένεται να προκαλέσει σημαντική μεταβολή του καιρού από τις μεσημεριανές ώρες της Τετάρτης, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες, τις χαλαζοπτώσεις, τους πολύ ισχυρούς βόρειους ανέμους, την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά!

Την Τετάρτη 18 Μαΐου τα ποιο έντονα φαινόμενα έως το απόγευμα θα σημειωθούν στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και το Βόρειο Αιγαίο, ενώ μετά το απόγευμα θα μετατοπιστούν στην κεντρική και ανατολική Ελλάδα, με έμφαση στους νομούς Φθιώτιδας, Μαγνησίας και  Πιερίας. Μετά το μεσημέρι της Τετάρτης και κυρίως τις νυχτερινές ώρες, έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν το Ν. Αττικής, ενώ και η Θεσσαλονίκη θα δηχθεί έντονα καιρικά φαινόμενα κατά της διάρκεια της Τετάρτης.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Πέμπτη 19 Μαΐου, τα φαινόμενα θα κινηθούν ακόμη νοτιότερα, επηρεάζοντας τις Βόρειες Κυκλάδες και τοπικά τα ορεινά της Κρήτης, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Παρασκευή, ενώ η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο θα σημειώσει σταδιακή άνοδο. Από την Κυριακή ωστόσο 22 Μαΐου, αναμένεται εκ νέου μεταβολή του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα. Νεότερα θα δίνονται σε τακτά και έκτακτα δελτία μας, καθώς και σε ενημερωτικές εκπομπές καθημερινά στο Xalazi Tv! Για να δείτε τις εκπομπές ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Επιμέλεια: Πολυχρόνης Κώστας

Διαβάστε επίσης