Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

14:21 | 28 Μαΐου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

ΠΡΟΣΟΧΗ: Έρχεται Κακοκαιρία!

δημοσίευση στις 16/07/2021 09:31
ΠΡΟΣΟΧΗ: Έρχεται Κακοκαιρία!

Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι από το Σαββατοκύριακο!

Σε εξέλιξη βρίσκεται το νέο θερμό κύμα, που τα τελευταία 24ωρα έχει ανεβάσει τον υδράργυρο κοντά στους 40 βαθμούς, σε αρκετές περιοχές. Την Παρασκευή 16 Ιουλίου, η ζέστη θα επιμείνει στα κεντρικά, ανατολικά και νότια διαμερίσματα της χώρας μας ενώ ταυτόχρονα οι ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι που θα επικρατήσουν από τα δυτικά, θα αυξήσουν σημαντικά τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

ΦΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Από το Σάββατο 17 Ιουλίου και κυρίως από την Κυριακή, θα γίνει αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές, ενώ θα ξεσπάσουν έντονες καταιγίδες. Το κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει την Κεντρική Ευρώπη τα τελευταία 24ωρα, έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές και νεκρούς στη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και άλλες περιοχές της Κεντρικής Ευρώπης. Η κακοκαιρία μετατοπίζεται στα Βαλκάνια και τη χώρα μας.

Αυτό σημαίνει ότι σε συνδυασμό με την πολύ θερμή επιφάνεια που έχουμε ήδη στη χώρα μας θα δημιουργηθεί έντονη αστάθεια, που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη ισχυρών καταιγίδων, που είναι σε θέση να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα. Τα φαινόμενα μάλιστα, θα συνοδευτούν από ισχυρό χαλάζι! Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό τη φονική καταιγίδα που χτύπησε την Χαλκιδική πριν δύο χρόνια, αλλά και τις φονικές καταιγίδες που χτύπησαν πέρυσι την Εύβοια.

Και στις δύο αυτές περιπτώσεις η μετατόπιση ψυχρών αερίων μαζών στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα προς την περιοχή μας, οδήγησε στην ανάπτυξη αυτών των φαινομένων και αφού είχαν πρώτα προηγηθεί ισχυρά θερμά κύματα. Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν το σύνολο της ηπειρωτικής χώρας μεσημέρι και απόγευμα, ενώ τη νύχτα και το πρωί είναι δυνατόν να απασχολούν καταιγίδες και παραθαλάσσιες περιοχές, με έμφαση τα δυτικό και βόρειο Αιγαίο, πρόσκαιρα και τμήματα του Ιονίου πελάγους.

Επιμέλεια: Κλέαρχος Μαρουσάκης

Προηγούμενο Άρθρο:
ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ!
Επόμενο Άρθρο:
Ανομβρία, Μελτέμι... Πυρκαγιές!
Διαβάστε επίσης