Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

23:10 | 27 Φεβρουαρίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Χιονόπτωση και μέσα στη Θεσσαλονίκη!

δημοσίευση στις 20/01/2024 11:49
Χιονόπτωση και μέσα στη Θεσσαλονίκη!

Στα λευκά θα ντυθεί ο... λευκός ο Πύργος!

ΣΦΟΔΡΟΣ ΧΙΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ισχυρό κύμα χιονοπτώσεων αναμένεται να επηρεάσει από το απόγευμα του Σαββάτου 20/01/24 πολλές πεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας στη Μακεδονία, τη Βόρεια Θεσσαλία και τη Θράκη, καθώς και ημιπεδινές περιοχές της Φθιώτιδας από τα 200 μέτρα και πάνω. Στην υπόλοιπη χώρα τα χιόνια θα περιοριστούν σε ορεινές και κατά τόπους ημιορεινές περιοχές από τα 400 - 500 μέτρα και πάνω.

Αξιόλογη χιονόπτωση αναμένεται και μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Αξιόλογες χιονοστρώσεις αναμένονται που θα δημιουργήσουν προβλήματα, ειδικά σε περιοχές από τα 150 μέτρα και πάνω. Χιονόστρωση αναμένεται και στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αργά μέσα στη νύχτα!

Θεσσαλονίκη: Υποχρεωτικές οι αλυσίδες μετά τις 14:00 το μεσημέρι λόγω του χιονιά.

Σε έκτακτα μέτρα προχωρά η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης. Απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους φορτηγού αυτοκινήτου με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρους άνω του 1,5 τόνου, καθώς και όλων των λεωφορείων, επί της Περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης, από το ύψος του Κόμβου Κ-13 (Νοσοκομείο Αγ. Παύλος) έως το ύψος του Κόμβου Λαχαναγοράς, από ώρα 14:00 του Σαββάτου (20-01-2024) έως την ύφεση των καιρικών φαινομένων.

Απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους οχήματος που δεν είναι εφοδιασμένο με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εξαιρούμενων των οχημάτων τα οποία φέρουν ειδικά ελαστικά (χιονολάστιχα), εκείνα που φέρουν ειδική σήμανση του «αλπικού» συμβόλου και χαρακτηριστικό Μ+S. Το εν λόγω μέτρο ισχύει από ώρα 14:00 του Σαββάτου (20-01-2024) και αφορά σε όλα τα οχήματα που κινούνται σε όλο το οδικό δίκτυο του Νομού Θεσσαλονίκης. Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Διαβάστε επίσης