Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

05:12 | 18 Απριλίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Έρχεται νέο κύμα χιονοπτώσεων!

δημοσίευση στις 28/02/2022 19:10
Έρχεται νέο κύμα χιονοπτώσεων!

Στα λευκά θα ντυθούν απόψε πολλές περιοχές!

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες και κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας προς το ξημέρωμα της Τρίτης, με βροχές στις νότιες νησιωτικές περιοχές, ενώ στη βόρεια Ελλάδα και κυρίως σε Δυτική και Κεντρική Μακεδονία αναμένεται χιονιάς μέσα στη νύχτα, με τα χιόνια να φτάνουν μέχρι πεδινά τμήματα και να είναι κατά τόπους αρκετά πυκνά. Οι χιονοπτώσεις θα διατηρηθούν κατά διαστήματα καθ' όλη τη διάρκεια της Τρίτης!

Το μεσημέρι τα χιόνια θα φτάσουν και στα πεδινά της Θεσσαλίας! Όσον αφορά στις περιοχές που θα δεχτούν πυκνές χιονοπτώσεις αυτές είναι: όλες τις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας και από πλευράς Κεντρικής Μακεδονίας κυρίως τους νομούς Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης. Όσον αφορά το Ν. Θεσσαλονίκης, πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα δυτικά, ενώ χιονόπτωση θα σημειωθεί και μέσα στην πόλη!

Δείξτε κάποια προσοχή όσοι θα κινείστε την αυριανή ημέρα στο οδικό δίκτυο, καθώς αναμένονται αξιόλογες χιονοπτώσεις. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, σταδιακά έως την Τετάρτη, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε χαμηλά υψόμετρα της Ανατολικής και Κεντρικής Ελλάδας, με τις νιφάδες να φτάνουν από την Τρίτη το βράδυ έως τα 300 μέτρα της Αττικής, χωρίς να αποκλείεται νιφαδοπτωση και στα βόρεια προάστια των Αθηνών!

Σε γενικές γραμμές θα λέγαμε πως ο χειμώνας επιστρέφει για τα καλά στη χώρα μας, καθώς έως τις 17 Μαρτίου, αναμένονται διαδοχικές ψυχρές εισβολές και σημαντικές κακοκαιρίες, που θα φέρνουν τα χιόνια και σε χαμηλά υψόμετρα! Δεν αποκλείεται το τελείωμα του χειμώνα, να κρύβει πολλές λευκές εκπλήξεις, για αρκετές πεδινές περιοχές της χώρας! Μένει να δούμε ένα η Αθήνα, θα καταφέρει να... κερδίσει έναν ακόμη χιονιά! Όλα είναι ανοιχτά!

Αναλυτικές λεπτομέρειες θα δίνονται στο Radio Xalazi αλλά και στο Xalazi Tv καθημερινά 22:30 – 00:00 το βράδυ. Για σύνδεση με το Radio ΚΛΙΚ ΕΔΩ. Για σύνδεση με την τηλεόραση ΚΛΙΚ ΕΔΩ. Η προγνωστική ομάδα μας, σας ενημερώνει συνεχώς!

Επιμέλεια: Σάββας Σίσκος

Διαβάστε επίσης