Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

21:18 | 27 Φεβρουαρίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

ΠΡΟΣΟΧΗ! Επικίνδυνη Κακοκαιρία!!!

δημοσίευση στις 23/01/2023 18:01
ΠΡΟΣΟΧΗ! Επικίνδυνη Κακοκαιρία!!!

Έντονες βροχές και πυκνές χιονοπτώσεις από την Τετάρτη!

ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΕΝΤΟΝΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ!!!

Ισχυρή κακοκαιρία αναμένεται από την Τετάρτη 25 έως την Κυριακή 29 Ιανουαρίου. Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι από την Τετάρτη 25/01/23 έως το Σάββατο 28/01/22: Α) Πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα, που είναι ικανές να προκαλέσουν προβλήματα και κατά τόπους πλημμύρες. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην Δυτική και Κεντρική Ελλάδα, στο Ν. Αττικής, την Ανατολική Μακεδονία και τα νησιά του Αιγαίου. Β) Πολύ σφοδρές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της χώρας έως το Σάββατο 29/01/23. Όμως, από την Παρασκευή 27/01/23 έως το Σάββατο 28/01/23 αναμένονται χιονοπτώσεις και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας σε υψόμετρο: έως τα 200 μέτρα της Δυτικής - Κεντρικής Μακεδονίας και της Δυτικής - Κεντρικής Θεσσαλίας και έως τα 300 μέτρα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στις υπόλοιπες περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας αναμένονται χιονοπτώσεις από τα 300 – 400 μέτρα και πάνω, ενώ στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα από τα 800 μέτρα και πάνω. Οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές ειδικά από τα 400 μέτρα και πάνω. Αναμένονται χιονοστρώσεις από 5 έως 10εκατοστά στα πεδινά έως 30 με 40 πόντους στα ημιορεινά και πάνω από 50 πόντους στις ορεινές περιοχές. Παροδική χιονόπτωση, έστω και για λίγο, αναμένεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης το Σάββατο. Με τα σημερινά στοιχεία, δεν φαίνεται να δημιουργούνται προβλήματα, ωστόσο αυτό εξετάζεται λόγο της μακρινής απόστασης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Έως την Τετάρτη 08/02/23 Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για έλευση κύματος χιονιά, ο όποιος θα είναι σφοδρός και θα επηρεάσει μεγάλο μέρος της χώρας, ακόμη και σε περιοχές επάνω στη θάλασσα. Το παραπάνω σενάριο είναι υπό διερεύνηση, ωστόσο έχει πιθανότητες να επαληθευτεί, για αυτό συνιστάται προετοιμασία, για το ενδεχόμενο ελεύσεως αυτού του χιονιά. Θα ενημερωθείτε εγκαίρως για την επαλήθευση ή όχι αυτού του κύματος!

Δείτε καθημερινά δελτία καιρού και αναλύσεις στα τηλεοπτικά κανάλια μας στο YouTube. Βρείτε το Xalazi Tv κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ και το Meteo Alarm Tv κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ. Κάντε εγγραφή στα κανάλι μας και πατήστε το καμπανάκι, για να ενημερώνεστε άμεσα για κάθε νέα μας εκπομπή. Ακούστε αναλυτικές λεπτομέρειες και στο καιρικό μας ραδιόφωνο. Βρείτε το Radio Xalazi, το πρώτο καιρικό ραδιόφωνο της χώρας, κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.  

Επιμέλεια: Πολυχρόνης Κώστας

Διαβάστε επίσης