Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

14:16 | 28 Μαΐου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Έρχονται χιόνια από Δευτέρα!

δημοσίευση στις 27/01/2024 10:47
Έρχονται χιόνια από Δευτέρα!

Σε τοπικό επίπεδο χιονοπτώσεςι σε σε χαμηλά υψόμετρα!

Σύμφωνα και με τα τελευταία δεδομένα, μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από την Κυριακή έως την Τετάρτη με κύρια χαρακτηριστικά το τσουχτερό κρύο και τις αξιόλογες χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Επιλεκτικά και κατά τόπους σε συγκεκριμένα γεωγραφικά διαμερίσαμε θα δούμε παροδικές χιονοπτώσεις και σε χαμηλότερα υψόμετρα έως τα 200 μέτρα. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά προσεγγίζοντας οι Βοριάδες τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση.

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου σε όλη τη χώρα αρχικά προβλέπεται να συνεχιστεί η καλοκαιρία. Σταδιακά όμως από το μεσημέρι στις Σποράδες, την Ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την Αττική, την Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και το Βόρειο Αιγαίο θα συννεφιάσει και θα σημειωθούν έως το βράδυ παροδικές ασθενείς βροχές, ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Εύβοιας από το βράδυ και μέσα στη νύχτα στα υπόλοιπα ορεινά. Η θερμοκρασία αρχικά σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, αλλά θα σημειώσει σταδιακή πτώση από το απόγευμα.

Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου αναμένονται επιδείνωση του καιρού με χιονοπτώσεις στην Ανατολική Ελλάδα από τα 300 μέτρα και πάνω, ενώ στη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία κατά τόπους έως τα 200 μέτρα. Ωστόσο θα υπάρχουν και διαστήματα με σχετικά καλύτερο καιρό στην Ανατολική Στερεά, τη Νότια Εύβοια και την Αν. Θεσσαλία όπου θα επικρατούν και διαστήματα με ήλιο και σύννεφα παροδικά αυξημένα. Οι περιοχές που θα εστιαστούν τα φαινόμενα είναι: Μαγνησία από τα 250 μέτρα και πάνω, Φθιώτιδα από τα 200 – 250 μέτρα και πάνω, Βοιωτία από τα 200 μέτρα και πάνω, Αττική από τα 300 μέτρα και πάνω, Ανατολική Πελοπόννησο από τα 600 μέτρα και πάνω, η Εύβοια από τα 300 μέτρα και πάνω και τέλος στο Ν. Ευρυτανίας κυρίως στα Ανατολικά τμήματα. Στις Κυκλάδες αναμένονται βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στις βουνοκορφές. Στην Κρήτη αναμένονται βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά από τα 900 μέτρα και πάνω. Πιθανά προβλήματα στην Εθνική οδό: στην θέση Μαρτίνο και στη θέση Μαλακάσα.

Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου τα φαινόμενα θα συνεχιστούν, αλλά σταδιακά τα υψόμετρα χιονοπτώσεων θα ανέβουν κατά 200 μέτρα σε όλες τις περιοχές. Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου αναμένεται μικρή παράταση των φαινομένων έως το μεσημέρι, αλλά θα σημειωθεί άνοδο των υψόμετρων χιονοπτώσεων κατά 400 μέτρα, ενώ τα φαινόμενα θα είναι εξασθενημένα. Ασθενείς παροδικές βροχές θα σημειωθούν στα υπόλοιπα τμήματα από αυτό το υψόμετρο και κάτω, ενώ σταδιακά από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Από την Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου πλέον αναμένεται σημαντική βελτίωση του καιρού και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.

Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ: Την Κυριακή αναμένονται ασθενείς παροδικές βροχές από το μεσημέρι, ενώ θα επικρατούν και διαστήματα με σχετικά καλύτερο καιρό. Τη Δευτέρα αναμένονται χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και σταδιακά στα ημιορεινά έως τα 500 μέτρα. Από αργά το βράδυ χιόνια θα πέσουν έως τα 300 μέτρα και μέσα στη νύχτα πρόσκαιρα και κατά τόπους στα Βόρεια έως τα 200 μέτρα, όπου θα επικρατεί το χιονόνερο. Χιονοπτώσεις δηλαδή αναμένονται: Στο Βόρειο τόξο από τη Ν. Ερυθραία και Βορειοτέρα, στο Δυτικό τόξο από τη θέση Αγ. Σωτήρας Μάνδρας και πάνω, ενώ χιονόνερο αναμένεται στα υπόλοιπα Βόρεια προάστια από Κηφισιά και κάτω. Παροδική χιονόπτωση θα σημειωθεί τη νύχτα και στην Κηφισιά και τις υπόλοιπες περιοχές προσκείμενες στην Πεντέλη, σε σχετικά χαμηλό υψόμετρο, όπως τα Μελίσσια. Στα υπόλοιπα πεδινά τμήματα αναμένονται παροδικές βροχές και διαστήματα με σχετικά καλό καιρό. Τα διαστήματα με καλό καιρό, θα είναι μεγαλύτερα στα Κεντρικά, Δυτικά και Νότια τμήματα του Νομού Αττικής. Αξιόλογες χιονοπτώσεις με πιθανά πιθανά προβλήματα αναμένονται στα Βίλια, την Ιπποκράτειο Πολιτεία και τις υπόλοιπες ημιορεινές κατοικημένες περιοχές.

Διαβάστε επίσης