Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

13:42 | 28 Μαΐου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Χιόνια Τη Δευτέρα Στα Ανατολικά!

δημοσίευση στις 25/01/2024 13:15
Χιόνια Τη Δευτέρα Στα Ανατολικά!

«Χειμωνιάτικη φωτοβολίδα», με χιόνια και σε χαμηλά υψόμετρα!!!

Όπως ήδη είχαμε αναφέρει, με αρκετά σκαμπανεβάσματα θα πορευτεί ο καιρός. Η Δυτική και Βόρεια Ελλάδα έχει ήδη εισέρθει σε παρατεταμένο διάστημα καλοκαιρίας. Στην Ανατολική Ελλάδα μαλακώνει ο καιρός, όμως η άνοδο που θα σημειώσει η θερμοκρασία θα είναι πρόσκαιρη, καθώς ψυχρή αέρια μάζα θα προσεγγίσει τη χώρα μας Δευτέρα και Τρίτη.

Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή κυρίως στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα, ωστόσο και στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε υποχώρηση του υδράργυρου. Οι βροχές και τα χιόνια που θα συνοδεύουν αυτή την ψυχρή εισβολή, θα απασχολήσουν μεμονωμένες περιοχές της Ανατολικής Ελλάδας, ενώ στο σύνολο της χώρας ο καιρός θα διατηρηθεί γενικά καλός, αλλά ψυχρός.

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου στα Δυτικά και Βόρεια καθ' όλη τη διάρκεια του 24ωρου αναμένεται καλός καιρός. Στις Σποράδες, την Ανατολική Θεσσαλία, τη Φθιώτιδα, την Εύβοια, τη Βοιωτία, την Αττική, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αρχικά αναμένεται ηλιοφάνεια, αλλά σταδιακά μετά το μεσημέρι θα συννεφιάσει και προς το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές ασθενείς βροχές στα πεδινά και λίγες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, σε μεγάλα αρχικά υψόμετρα. Από το βράδυ και μετά, τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν έξαρση και τα χιόνια θα κατηφορίσουν και σε ημιορεινές περιοχές της Ευβοίας, της Φθιώτιδας και τη Βοιωτίας έως τα 600 μέτρα υψόμετρο. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν από το βράδυ στο Αιγαίο στα 7 μποφόρ, από Βόρειες διευθύνσεις, ενώ η θερμοκρασία σημειώσει πτώση.

Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα θα διατηρηθεί γενικά κάλος με σχετικό κρύο όμως. Στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα αναμένονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις από τα 200 μέτρα και πάνω στην Βοιωτία και την Φθιώτιδα, ενώ χιονόνερο αναμένεται στα υπόλοιπα πεδινά. Στην Εύβοια αναμένεται χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις από τα 350 μέτρα και πάνω. Στην Ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες αναμένονται μεγάλα διαστήματα με σχετικά καλό καιρό, ωστόσο ενδέχεται να προκύψουν παροδικές ασθενείς βροχές στα πεδινά και ασθενείς νιφαδοπτώσεις από τα 400 μέτρα υψόμετρο και πάνω. Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένεται βροχή στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου τα φαινόμενα στην Ανατολική Ελλάδα θα διατηρηθούν σε τοπικό επίπεδο, αλλά οι χιονοπτώσεις θα εστιαστούν άνω των 400 μέτρων, με σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων και διαστήματα με σχετικά καλύτερο καιρό. Στην υπόλοιπη χώρα ο κάλος καιρός συνεχίζεται.

Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ: Την Κυριακή καλός καιρός, αλλά σταδιακά θα συννεφιάσει και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές στα πεδινά και από το βράδυ χιόνια στα ορεινά, σε μεγάλα υψόμετρα. Τη Δευτέρα χιονοπτώσεις αναμένονται από τα 300 μέτρα και πάνω στα Βόρεια του Νομού, ενώ χιονόνερο αναμένεται έως τα 200 μέτρα στα Βόρεια προάστια. Στα υπόλοιπα πεδινά παροδικές βροχές και διαστήματα με καλό καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.
Διαβάστε επίσης