Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

15:00 | 14 Ιουνίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΑΠΟ 15/02/24!

δημοσίευση στις 24/01/2024 11:02
ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΑΠΟ 15/02/24!

Σύντομη μεταβολή Πέμπτη και Κυριακή (χωρίς ενδιαφέρον)...

Παρατεταμένο διάστημα καλοκαιρίας αναμένεται στη χώρα μας, που σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις θα διατηρηθεί έως τις 05 Φεβρουαρίου, με πιθανότητα να παραταθεί έως τις 10 με 15 Φεβρουαρίου. Μόνη εξαίρεση θα αποτελέσουν δυο μικροδιαταραχές, χωρίς ιδιαίτερης σημασίας. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μερικά σκαμπανεβάσματα, μέχρι να αρχίσει να σημειώνει σταδιακή άνοδο. Ποιο αναλυτικά:

Σήμερα Τετάρτη 24/01/24 σε όλη τη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, η οποία θα προσεγγίσει τους 15 βαθμούς σε αρκετές περιοχές.

Την Πέμπτη 25/01/24 αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα Βόρεια – Βορειοανατολικά τμήματα της χώρας, ενώ παροδικές νεφώσεις θα αναπτυχτούν στην Μακεδονία, τη Θράκη και το Βόρειο Αιγαίο. Λίγες πρόσκαιρες, ασθενείς κατά βάση βροχές θα σημειωθούν στο Βόρειο Αιγαίο και πιθανόν στην Ανατολική Εύβοια, αλλά ο καιρός θα βελτιωθεί γρήγορα. Παροδικές νεφώσεις θα αναπτυχτούν και στην Ανατολική Ελλάδα. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν στα 7 μποφόρ, από Βόρειες διευθύνσεις.

Την Παρασκευή 26/01/24 σε όλη τη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια, με παροδικές νεφώσεις στα Ανατολικά και το Αιγαίο. Πρόσκαιρες βροχές θα σημειωθούν στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι 6 – 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα Δυτικά και Βόρεια, ενώ στην Ανατολική Ελλάδα θα παραμείνει σταθερή.

Το Σάββατο 27/01/24 σε όλη τη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις και πρόσκαιρη άνοδο της θερμοκρασίας. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα.

Την Κυριακή 28/01/24 αναμένεται πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα, όπου θα αναπτυχτούν νεφώσεις. Πρόσκαιρες ασθενείς βροχές θα σημειωθούν στο Αιγαίο, την Εύβοια, τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία, την Αττική, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στις ορεινές περιοχές θα σημειωθούν ασθενείς κατά βάση χιονοπτώσεις, οι οποίες στην Εύβοια, τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία και την Αττική αργά τη νύχτα θα επηρεάσουν πρόσκαιρα και ημιορεινές περιοχές έως τα 400 μέτρα υψόμετρο.  Από το βράδυ όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα, η οποία θα γίνει αισθητή στην Ανατολική Ελλάδα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα δεν αναμένεται πτώση σε σημαντικό βαθμό.

Τέλος σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, από τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου έως τουλάχιστον τις 15 Φεβρουαρίου, αναμένονται γενικά καλές καιρικές συνθήκες στη χώρα, σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας και οι άνεμοι δεν φαίνεται να δημιουργούν προβλήματα.





Διαβάστε επίσης

δημοσίευση στις 23/01/2022 14:55
Συνοπτική Ανάλυση Τhe Great Nightmare!