Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

16:53 | 25 Ιουνίου 2022
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Ο χειμώνας δεν τελειώνει με τον Φίλιππο!

δημοσίευση στις 13/03/2022 09:30
Ο χειμώνας δεν τελειώνει με τον Φίλιππο!

Νέο κύμα χιονοπτώσεων έρχεται στη χώρα μας!

Μεγάλα ύψη χιονιού άφησε ο Φίλιππος στην Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα, με την περιοχή της Εύβοιας να έχει ντυθεί στα λευκά! Οι χιονοπτώσεις ήταν πυκνές και ποιοτικές, καθώς παρατηρήθηκαν μεγάλες και χοντρές νιφάδες. Ο Φίλιππος πέρασε και από την Αττική την Πέμπτη 10 Μαρτίου, αφήνοντας ένα μικρό λευκό πέπλο σε πολλές περιοχές. Δυστυχώς όμως, το τρίτο κύμα που αναμέναμε μέσα στο Σαββατοκύριακο, δεν κατάφερε να έρθει στο Νομό μας και πραγματικά, λυπούμαστε για αυτή την αστοχία!

Παρά τα ενθαρρυντικά στοιχεία, που κινητοποίησαν τον κρατικό μηχανισμό μέσα στο Σάββατο, ο Φίλιππος προσπέρασε την Αθήνα και την Αττική γενικότερα, δίνοντας λίγες και τοπικές χιονοπτώσεις, ήπιας μορφής. Έτσι δεν καταφέραμε να δούμε δυστυχώς, το Νομό μας να ντύνεται και πάλι στα λευκά, με τους μετεωρολόγους από την άλλη, να κοιτούν αμήχανα, τα τερτίπια του καιρού!

Μένει να δούμε τώρα, πως θα προσεγγίσουμε προγνωστικά την Αττική, στο επόμενο κύμα χιονοπτώσεων που... έρχεται στη χώρα μας το Σαββατοκύριακο 19 – 20 Μαρτίου και ενδεχόμενος να μας πάει έως και τη Δευτέρα 21 Μαρτίου! Ο χειμώνας θέλει φέτος να εκμεταλλευτεί μέχρι και την τελευταία του ημέρα! Λίγο πριν την επίσημη ημερολογιακή είσοδο μας στην Άνοιξη στις 21 Μαρτίου, η χώρα μας θα δεχτεί έναν ακόμη χιονιά!

Μετά την πρόσκαιρη βελτίωση που θα παρουσιάσει ο καιρός μέσα στην εβδομάδα και την σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας, από την Παρασκευή 18 Μαρτίου θα αρχίσει σταδιακή μεταβολή του καιρού, αρχικά με βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά, με τον καιρό να επιδεινώνεται συνεχώς καθώς θα πηγαίνουμε στο Σαββατοκύριακο! Θα παρακολουθούμε τα προγνωστικά στοιχεία και θα σας ενημερώνουμε καθημερινά στις 22:30 το βράδυ. Για σύνδεση με το Radio Xalazi ΚΛΙΚ ΕΔΩ. Για σύνδεση με το Xalazi Tv ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Επιμέλεια: Πολυχρόνης Κώστας

Φώτο: Σπυριδούλα Μοιρότσου - Βέλος Αλιβερίου, 12/03/22.

Διαβάστε επίσης