Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

15:16 | 14 Ιουνίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

EKTAKTO ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΓΕΤΟΥ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΟΥ

δημοσίευση στις 16/03/2022 08:33
EKTAKTO ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΓΕΤΟΥ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΟΥ

Σε συνθήκες βαρυχειμωνιάς εισέρχεται η χώρα μας!

Οι αγρότες να λάβουν μέτρα για τις καλλιέργειες!

Σημαντική μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από το απόγευμα της Πέμπτης 17 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 25 Μαρτίου. Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ακόμη και κάτω από το μηδέν, ο παγετός ακόμη και σε πεδινά τμήματα καθώς και οι χιονοπτώσεις σε πεδινές περιοχές, τουλάχιστον έως την Τρίτη 22 Μαρτίου! Θυελλώδεις ανατολικοί – βορειοανατολικοί άνεμοι στο Αιγαίο εντάσεως 7 μποφόρ, θα μεταφέρουν στην περιοχή μας πολύ ψυχρές αέριες μάζες Σιβηρικής προελεύσεως. Μετά την πρόσκαιρη άνοδο της θερμοκρασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη, από την Πέμπτη το απόγευμα ο υδράργυρος θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση και σταδιακά θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στην Βόρεια Ελλάδα, ακόμη και σε πεδινά τμήματα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθεί χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια σε ορεινά – ημιορεινά τμήματα. Τα φαινόμενα έως το Σάββατο θα είναι κατά βάση ασθενούς έως μέτριας εντάσεως και δεν αναμένονται μεγάλα ύψη στρωμένου χιονιού στα πεδινά.

Οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν έως το Σάββατο, πεδινές περιοχές σε Μακεδονία και Θεσσαλία, ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου που βρίσκονται Ανατολικά καθώς και τα Βορειότερα τμήματα της Στερεάς Ελλάδας που βρίσκονται βορειοτέρα της Λαμίας! Από την Κυριακή 20 Μαρτίου έως την Τρίτη 22 Μαρτίου, αναμένεται η δεύτερη φάση της κακοκαιρίας, η οποία θα αφορά την Ανατολική, Κεντρική και Νότια Ελλάδα. Στις παραπάνω περιοχές αναμένονται χιονοπτώσεις, οι οποίες θα κατέλθουν σταδιακά και σε πεδινές περιοχές από αργά τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα. Στις παραπάνω περιοχές συμπεριλαμβάνεται και ο Ν. Αττικής, αλλά δεν μπορούμε να αναλύσουμε στο παρών άρθρο, το κατά πόσον θα υπάρξουν ή όχι χιονοπτώσεις στο Νομό.

Κάντε τις απαραίτητες προετοιμασίες, καθώς η βαρυχειμωνιά θα διατηρηθεί έως τέλος Μαρτίου, με τις χαμηλές θερμοκρασίες να μας συντροφεύουν, ίσως και μέσα στον Απρίλιο, έστω και εάν ανέβει η θερμοκρασία! Φέτος ο χειμώνας, έχει την τάση να μας πάει μακριά τη βαλίτσα! Οι αγρότες θα πρέπει να μεριμνήσουν για τις καλλιεργείς και οι πολίτες για θέρμανση! Νεότερα θα δίνονται σε τακτά και έκτακτα δελτία μας, καθώς και σε ενημερωτικές εκπομπές καθημερινά στις 22:30 το βράδυ. Για σύνδεση με το Radio Xalazi ΚΛΙΚ ΕΔΩ. Για σύνδεση με το Xalazi Tv ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Επιμέλεια: Πολυχρόνης Κώστας

Διαβάστε επίσης