Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

14:13 | 14 Ιουνίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Ισχυρή κακοκαιρία προ των πυλών!

δημοσίευση στις 28/11/2022 11:01
Ισχυρή κακοκαιρία προ των πυλών!

Αναμένονται βροχές, πολύ ισχυροί άνεμοι και χιόνια!

Με την «παρέλαση» των βαρομετρικών χαμηλών στην περιοχή μας να συνεχίζεται, θα κυλήσει η εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε. Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης η επικράτηση ενός ιδιαίτερα άστατου καιρού που θα έχει από βροχές και πολύ ισχυρούς ανέμους, μέχρι και χιόνια στα βουνά μας. θυμιζοντάς μας ότι μπαίνουμε πλέον στην τελική ευθεία για τα Χριστούγεννα! Οι χιονοπτώσεις θα εμφανιστούν, πάνω από τα 1.000 μέτρα. 

Βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά τμήματα της Ευρώπης, αναμένεται να κινηθεί ανατολικά και καθώς θα περάσει πάνω από τη Μεσόγειο, θα βαθύνει αρκετά κι έτσι αρκετά οργανωμένο θα «χτυπήσει» τη χώρα μας το διάστημα Τετάρτη - Πέμπτη - Παρασκευή, από τα νοτιοδυτικά προς τα βορειοανατολικά. Η παραπάνω εξέλιξη θα προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους.

Τα πιο έντονα φαινόμενα αναμένονται στα νησιά του κεντρικού - νότιου Ιονίου, στη Πελοπόννησο, στη Στερεά, στην Αττική, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, τη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στη Χαλκιδική, στην ανατολική Μακεδονία - Θράκη καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Την Παρασκευή σταδιακά η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί για να οδηγηθούμε σε ένα Σαββατοκύριακο με γενικά ήπιο καιρό, ο οποίος θα οδηγήσει τον υδράργυρο σε μικρή άνοδο.

Νεότερες πληροφορίες για την εξέλιξη του καιρού θα δίνονται και από τα 3 ενημερωτικά μέσα του Xalazi.gr! Βρείτε τα δυο κανάλια μας στο YouTube: Για το πρώτο καιρικό κανάλι της χώρας Xalazi Tv Weather Channel κάντε ΚΛΙΚ ΕΔΩ. 

Για το ενημερωτικό μας κανάλι News All Day Tv Channel κάντε ΚΛΙΚ ΕΔΩ. Για το ραδιόφωνο μας, το πρώτο καιρικό ραδιόφωνο της χώρας Radio Xalazi κάντε ΚΛΙΚ ΕΔΩ. Η ενημέρωση έχει πλέον υπογραφή Xalazi.gr!

Επιμέλεια: Κλέαρχος Μαρουσάκης

Διαβάστε επίσης