Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

23:00 | 12 Ιουλίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ισχυρή Κακοκαιρία από Κυριακή!

δημοσίευση στις 30/03/2023 10:39
ΕΚΤΑΚΤΟ: Ισχυρή Κακοκαιρία από Κυριακή!

Έρχεται κακοκαιρία με πολλά προβλήματα!

Πρόσκαιρη βελτίωση παρουσιάζει ο καιρός στη χώρα μας με ηλιοφάνεια και πρόσκαιρη άνοδο της θερμοκρασίας. Ωστόσο νέα μεταβολή αναμένεται από την Κυριακή! Ο χειμώνας είναι ακόμη εδώ και δίνει σκληρή μάχη να μας αποδείξει ότι όσο τεμπέλης και εάν ήταν μέχρι πρότινος, τώρα αποφάσισε να βάλει τα πράματα στη θέση τους! Η Άνοιξη για την ώρα παραγκωνίζεται και δίνει χώρο στο γερό να.. κάνει παιχνίδι και μάλιστα… άγριο!!!

Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας αναμένεται στη χώρα μας από την Κυριακή το απόγευμα έως την Πέμπτη. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η κακοκαιρία κρίνεται ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ! Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι μεγάλες ποσότητες βροχής σε σύντομο χρόνο, οι έντονες καταιγίδες, οι χαλαζοπτώσεις και οι πολύ σφοδρές χιονοπτώσεις που θα επηρεάσουν περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο έως τα 700 μέτρα στη Βόρεια Ελλάδα.

Αναμένονται μεγάλα ύψη χιονιού, ενώ αυξημένη είναι η πιθανότητα πλημμυρών και καταστροφών από το χαλάζι. Επίσης, είναι πολύ πιθανό να εμφανιστούν ανεμοστρόβιλοι σε τοπικό επίπεδο. Παράλληλα θα επικρατήσουν ισχυροί άνεμοι! Η κακοκαιρία θα επηρεάσει έντονα και την πόλη των Αθηνών! Θα ενημερωθείτε εκ νέου. Τονίζεται, πως η κακοκαιρία θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση από την προηγηθείσα, ενώ από την Πέμπτη είναι πιθανόν να πέσει χιόνι και κάτω από τα 700 μέτρα στη Βόρεια Ελλάδα. Τέλος, υπενθυμίζουμε πως αναμένονται διαδοχικές κακοκαιρίες έως τις 16 Απριλίου, τουλάχιστον!

Επιμέλεια: Πολυχρόνης Κώστας.

Διαβάστε επίσης