Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

16:09 | 14 Ιουνίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ!

δημοσίευση στις 11/03/2022 09:57
ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ!

Νέα ένταση του χιονιά τις επόμενες ώρες και ημέρες!

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ

Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες και κυρίως από αύριο, σε μεγάλο μέρος της χώρας. Το κυρίως πιάτο της κακοκαιρίας Φίλιππος, είναι έτοιμο να σερβιριστεί και περιλαμβάνει πυκνές χιονοπτώσεις από τη Μακεδονία μέχρι την Κρήτη, ακόμη και σε πεδινές περιοχές! Το κύμα του χιονιά στη Βόρεια Ελλάδα ωστόσο θα είναι πρόσκαιρο και γρήγορα, ο καιρός θα βελτιωθεί. Ο χιονιάς θα εστιαστεί Νοτιότερα.

Ισχυρό κύμα χιονοπτώσεων αναμένεται να σημειωθεί σε όλες τις περιοχές, από το Βόλο και Νοτιότερα με έμφαση: Μαγνησία, Σποράδες, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Εύβοια, Αττική, Πελοπόννησο, Κυκλάδες Κρήτη. Στις παραπάνω περιοχές ο χιονιάς θα είναι έντονος και θα επηρεάσει περιοχές που θα βρίσκονται και στη θάλασσα. Στην Κρήτη οι χιονοπτώσεις θα κατέλθουν έως τα 300 μέτρα και θα είναι πυκνές. Παγετός θα εκδηλωθεί στα Βόρεια.

Ο χιονιάς θα επηρεάσει και ολόκληρο το Νομό Αττικής, κυρίως μετά το μεσημέρι αύριο, με τον χιονιά να εντείνεται από αργά το βράδυ του Σαββάτου και όλη την διάρκεια της νύχτας προς Κυριακή. Αναμένονται αξιόλογες χιονοστρώσεις σε όλο το Νομό, ακόμη και σε περιοχές κοντά στη θάλασσα. Πρόσκαιρη χιονόπτωση αναμένεται και στη Θεσσαλονίκη, ακόμη και μέσα στην πόλη. Ο χιονιάς θα υποχωρήσει σταδιακά από το πρωί της Κυριακής, αλλά θα διατηρηθεί παροδικά έως το πρωί της Δευτέρας στα Ανατολικά και Νότια τμήματα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές αναμένονται μεγάλα ύψη χιονιού μέσα στο Σαββατοκύριακο. Προετοιμαστείτε κατάλληλα, καθώς δεν απόκειται να υπάρξει διακοπή στην ηλεκτροδότηση. Φρονήστε για τα ζώα και τις αγροτικές καλλιέργειες. Παγετός που θα είναι ισχυρός, αναμένεται τη νύχτα και το πρωί, σε πολλές περιοχές.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Να έχουμε μαζί μας αντιολισθητικές αλυσίδες για παν ενδεχόμενο και φυσικά να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας, ώστε να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο! Λεπτομέρειες θα δίνονται στο Radio Xalazi και στο Xalazi Tv 22:30 – 00:00 το βράδυ. Για σύνδεση με το Radio ΚΛΙΚ ΕΔΩ. Για σύνδεση με την τηλεόραση ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Πρόγνωση: Πολυχρόνης Κώστας

 

Διαβάστε επίσης