Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

01:24 | 07 Δεκεμβρίου 2021
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Νέα μεταβολή στα Δυτικά...

δημοσίευση στις 11/09/2021 13:24
Νέα μεταβολή στα Δυτικά...

Χαμηλό βαρομετρικό θα διασχίσει το Ιόνιο...

Mε αρκετές εναλλαγές διανύσαμε το πρώτο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου, καθώς το φθινόπωρο έκανε αισθητή την παρουσία του από… νωρίς. Αντίθετα με ότι συνέβη στην Ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια, με την πρώτη ψυχρή εισβολή της σαιζόν, στη Δυτική Ευρώπη το θερμό κύμα από την Αφρική, έχει εκτοξεύσει τον υδράργυρο σε.. καλοκαιρινά επίπεδα. Το θερμό αυτό κύμα, σταδιακά επεκτείνεται προς την περιοχή μας.

Παράλληλα χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας κινείται και αυτό Ανατολικά, προσπαθώντας να εμβολίσει τον Αντικυκλώνα που θα του φράξει τελικά το δρόμο και... θα το αναγκάσει να κινηθεί Νότια, αντί για Ανατολικά. Καθώς θα φτάσει λοιπόν την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου στο Ιόνιο, θα αρχίσει να κινείται Νοτιότερα.

Θα διασχίσει το Ιόνιο, θα βρεθεί Νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και από εκεί θα κινηθεί προς την Κρήτη, όπου θα φτάσει το πρωί της Τρίτης. Στο διάβατου, θα δώσει σημαντικές βροχές στα νησιά του Ιονίου, τη Δυτική Πελοπόννησο και κατά περιόδους στη Δυτική Στερεά. Πρόσκαιρες βροχές θα σημειωθούν και σε περιοχές της Ανατολικής χώρας, καθώς θα υπάρξει ο συνδυασμός του με τον Αντικυκλώνα που καλύπτει την περιοχή μας.

Η θερμοκρασία έχει σημειώσει άνοδο και αγγίζει πλέον τους 30 βαθμούς, ενώ νέα άνοδο θα σημειωθεί τις επόμενες ημέρες, προσεγγίζοντας ο υδράργυρος του 32 βαθμούς. Φυσιολογικές θερμοκρασίες για την εποχή, αν αναλογιστεί κάνεις, ότι τις προηγούμενες ημέρες η θερμοκρασία είχε πέσει σημαντικά, ακόμη και κάτω από τους 25 βαθμούς. Τη νύχτα πάντως και νωρίς το πρωί, επικρατεί πραγματικός… χειμώνας!

Σύμφωνα με το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αρκετά χαμηλές ελάχιστες θερμοκρασίες σημειώθηκαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου 11/09, με τον υδράργυρο να πέφτει σε πολλές περιοχές κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου. Χαρακτηριστικά στη Βλάστη Κοζάνης το θερμόμετρο έδειξε 5.8 βαθμούς, στο Καρπενήσι 6.2 βαθμούς, στο Περτούλι Τρικάλων 7.8 βαθμούς και στο Νευροκόπι 8.4 βαθμούς.

Λεπτομέρειες για την έκβαση της κακοκαιρίας, στην εκπομπή WEATHER REPORT στο κανάλι μας Xalazi Tv στο youtube, που θα μεταδωθεί απόψε στις 22:00 το βράδυ. Δείτε κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ. 

Επιμέλεια: Πολυχρόνης Κώστας

Διαβάστε επίσης