Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

16:42 | 14 Ιουνίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ''ΦΙΛΙΠΠΟΣ''!!!

δημοσίευση στις 08/03/2022 18:49
ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ''ΦΙΛΙΠΠΟΣ''!!!

Και φέρνει το... φοβικό σύνδρομο της ''Ελπίδας''!

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, με κύρια χαρακτηριστικά τις χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες και τις χιονοπτώσεις, ακόμη και σε πεδινές περιοχές. Η Μαρτιάτικη χιονοκακοκαιρία ''Φίλιππος'' έρχεται και... μαζί με αυτόν, το φοβικό σύνδρομο της ''Ελπίδας''!  Καθώς ο χιονιάς θα επισκεφτεί και την πόλη των Αθηνών, αρκετοί αναρωτιούνται εάν θα μπορούσε να εξελιχθεί, ως προς το ύψος χιονιού, στα επίπεδα της κακοκαιρίας Ελπίδας, που έθαψε στο χιόνι την Αθήνα πρόσφατα.

Το σίγουρο είναι ότι θα χιονίσει, ακόμη και στις παραθαλάσσιες περιοχές του Νομού Αττικής και φυσικά και μέσα στην πόλη των Αθηνών! Από μόνο του και μόνο, αυτό το γεγονός έχει τη σημασία του, καθώς σπάνια παρατηρούμε να σημειώνεται την ίδια χρονιά και δεύτερος χιονιάς μέσα στην πόλη των Αθηνών. Επομένως, ως προς το κομμάτι αυτό, ήδη γράφουμε μια νέα καιρική σελίδα για την πόλη των Αθηνών και... ειδικά Μάρτιο! Για να απαντήσουμε όμως στο ερώτημα, δεν φαίνεται για την ώρα, να πιάνουμε την ''Ελπίδα''!

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν θα υπάρξει και στρωμένο χιόνι! Το εάν υπάρξουν προβλήματα ή όχι, εξαρτάται από την ένταση των χιονοπτώσεων, (που για κάποια διάστημα θα είναι έντονες), το εάν θα χιονίζει μέρα ή νύχτα και από το κατά πόσον, εάν το στρώσει αξιόλογα, θα παρέμβει έγκαιρα ο κρατικός μηχανισμός. Το φοβικό σύνδρομο της Ελπίδας λοιπόν, είναι εδώ και... σκιάζει το Φίλιππο, καθώς πολύς κόσμος ανησυχεί, μήπως κλειστεί στις μεγάλες λεωφόρους της πόλης. Τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό;

Να έχουμε μαζί μας αντιολισθητικές αλυσίδες για παν ενδεχόμενο και φυσικά να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας, ώστε να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο! Τώρα επειδή πρέπει να πάμε και στη δουλειά, είπαμε, ας έχουμε αλυσίδες και ας... είναι αχρείαστες! Από εκεί και πέρα, ο Θεός και ο καιρός, θα αποφασίσει για  το εάν θα μας κάτσει το χειρότερο σενάριο του αποκλεισμού ή... θα το περάσουμε ανώδυνα! Το σίγουρο είναι ότι θα χιονίσει και θα το στρώσει στο Νομό Αττικής, με μια φειδωλή εκτίμηση από 3 έως 20 πόντους ή... μήπως περισσότερο; Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί μέχρι το τέλος της κακοκαιρίας Φιλιππος! Εξάλου έχουμε πολύ δρόμο ακόμη, για να δούμε το... τέλος αυτής της κακοκαιρίας! Ίσως και η νέα εβδομάδα να κρύβει... εκπλήξεις! Λεπτομέρειες θα δίνονται στο Radio Xalazi και στο Xalazi Tv 22:30 – 00:00 το βράδυ. Για σύνδεση με το Radio ΚΛΙΚ ΕΔΩ. Για σύνδεση με την τηλεόραση ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Επιμέλεια: Πολυχρόνης Κώστας

Διαβάστε επίσης