Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

16:33 | 25 Ιουνίου 2022
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Ο Μάρτης θα γίνει... γδάρτης για τα καλά!

δημοσίευση στις 07/03/2022 18:54
Ο Μάρτης θα γίνει... γδάρτης για τα καλά!

Ο χιονιάς καταφθάνει γεμάτος δώρα και... εκπλήξεις!

Με εντυπωσιακό τρόπο οδεύουμε στο φινάλε του φετινού χειμώνα, καθώς μια άκρως εντυπωσιακή, για τα δεδομένα της εποχής ψυχρή εισβολή, είναι προ των πυλών της χώρας μας.  Φυσικά, η Μαρτιάτικη αυτή κακοκαιρία, μας ξυπνά μνήμες από το μακρινό παρελθόν και… αρκετοί αναρωτιούνται εάν θα μπορούσε να επαναληφτεί ένας Μόρτης του 1987! Ένα τέτοιο ερώτημα δεν μπορεί να απαντηθεί, καθώς κάθε κακοκαιρία έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Το μόνο που μπορούμε να πούμε, είναι ότι θα σημειώνονται χιονοπτώσεις στη χώρα μας, από την Τρίτη 8 Μαρτίου έως τη Δευτέρα 14 Μαρτίου!

Φυσικά όλες αυτές τις ημέρες, δεν συνεπάγεται ότι θα χιονίζει ταυτόχρονα σε όλη τη χώρα, ή συνεχόμενα όλες τις ημέρες. Κάθε περιοχή της χώρας, θα έχει και το δικό της χρονικό παράθυρο να δει χιονοπτώσεις. Για μερικά μάλιστα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας, το χιόνι θα επισκεφτεί και πεδινές περιοχές, ακόμη και παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα! Χιόνια στο καμπαναριό λοιπόν μας φέρνει ο Μάρτιος, τα οποία θα φτάσουν και στην πόλη της Αθήνας αλλά και της Θεσσαλονίκης. Όσον αφορά τη συμπρωτεύουσα, μπορείτε να δείτε αναλυτική πρόγνωση από τον μετεωρολόγο Σάββα Σισκο, κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Για την Αθήνα αυτό που μπορούμε να πούμε, είναι ότι το χιόνι επιστρέφει. Το εάν όμως μπορεί να δημιουργήσει πληθώρα προβλημάτων, όπως στην κακοκαιρία Ελπίδα, είναι ένα ερώτημα που για την ώρα, δεν έχει απάντηση. Αυτό όμως που μπορούμε να πούμε, είναι ότι από την Πέμπτη το βράδυ, τα Βόρεια προάστια των Αθηνών θα αρχίσουν να χιονίζονται. Από την Παρασκευή πλέον και μετά και έως την Δευτέρα, θα σημειώνονται χιονοπτώσεις κατά περιόδους και στις υπόλοιπες περιοχές του λεκανοπέδιου.

Στο ερώτημα εάν έχουμε προβλήματα στο Ν. Αττικής ή όχι, θα μπορέσει να δοθεί απάντηση από την Τετάρτη και μετά. Σίγουρα όμως περιμένουμε ποιοτικές χιονοπτώσεις. Ας προετοιμαστούμε λοιπόν για το κρύο που έρχεται, καθώς θα διαρκέσει αρκετές ημέρες! Οι δε κάτοικοι των ορεινών περιοχών, που δέχονται τα μεγάλα ύψη χιονιού, ας κάνουν έναν προγραμματισμό, καθώς τα προβλήματα παραμονεύουν! Λεπτομέρειες θα δίνονται στο Radio Xalazi και στο Xalazi Tv 22:30 – 00:00 το βράδυ. Για σύνδεση με το Radio ΚΛΙΚ ΕΔΩ. Για σύνδεση με την τηλεόραση ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Επιμέλεια: Πολυχρρόνης Κώστας

Διαβάστε επίσης