Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

13:18 | 20 Ιανουαρίου 2022
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ

δημοσίευση στις 11/12/2021 08:36
ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ

Σφοδρή κακοκαιρία έως την Κυριακή!

Ο καιρός αγρίεψε για τα καλά και σφοδρό κύμα κακοκαιρίας σαρώνει όλη τη χώρα. Μάλιστα σε κάποιες περιοχές, τα φαινόμενα θα είναι έντονα και μάλιστα εστάλη μήνυμα στους κατοίκους μέσω του 112. Tα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ισχυρές καταιγίδες, το χαλάζι και οι εξαιρετικά δυνατοί άνεμοι.

Το κύμα κακοκαιρίας θα χτυπήσει όλη τη χώρα. Θα ξεκινήσει από τα δυτικά προς τα ανατολικά, ωστόσο η Δυτική Ελλάδα είναι αυτή που θα χτυπηθεί περισσότερο. Υπάρχει και μεγάλος κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα. Συγκεκριμένα βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά, οι οποίες έως το μεσημέρι θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στο Ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη ενώ στη συνέχεια φαινόμενα αναμένονται και στο υπόλοιπο Αιγαίο.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως για το Ιόνιο και τις παράκτιες περιοχές των δυτικών ηπειρωτικών. Τα φαινόμενα στα δυτικά, νότια και βορειοανατολικά ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους πολύ ισχυρά. Οι συγκεντρώσεις σκόνης, θα είναι σχετικά αυξημένες.

Όσον αφορά το Ν. Αττικής, οι Νότιοι άνεμοι που επικρατούν από τα ξημερώματα, αναμένεται να σημειώσουν περεταίρω ενίσχυση στον Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό. Έως τις πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου, θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι έως 7 μποφόρ ενώ στον Σαρωνικό και στον Νότιο Ευβοϊκό θα φτάσουν έως 9 μποφόρ.

Πολύ ενδιαφέρουσα όμως είναι η εξέλιξη του καιρού για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά! Από τη μελέτη των τελευταίων στοιχείων που έχουμε στη διάθεσή μας, προκύπτει ένα κύμα ψυχρών αερίων μαζών να κατέρχεται στην περιοχή μας, λίγο μετά τις 20 Δεκεμβρίου. Φαίνεται λοιπόν, πως με την επίσημη ημερολογιακή είσοδο μας στο χειμώνα, θα μπούμε απότομα στο χειμώνα, που σίγουρα δεν θα μας κάνει να βαρεθούμε.

Διαβάστε επίσης