Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

15:08 | 14 Ιουνίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Ο Χειμώνας επιστρέφει!

δημοσίευση στις 06/01/2022 21:06
Ο Χειμώνας επιστρέφει!

Τελειώνει το Ανοιξιάτικο προφίλ του καιρού!

Ο ανοιξιάτικος καιρός που επικρατεί στη χώρα μας τα τελευταία 24ωρα και οδήγησε τον υδράργυρο κοντά στους 20 βαθμούς, φαίνεται ότι ολοκληρώνει τη δράση του και έτσι, επανέρχεται σταδιακά ο Χειμώνας στη χώρα μας, αλλά και σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης. Αιτία για την παραπάνω εξέλιξη αποτελεί η ανάπτυξη του "ΩΜΕΓΑ" εμποδιστή προς την βορειοδυτική Ευρώπη.

Η συνέχεια λοιπόν μας επιφυλάσσει διαδοχικές κακοκαιρίες, που θα φέρουν αρκετές βροχές στα πεδινά αλλά και πολλά χιόνια στα βουνά μας, βοηθώντας στη σωστή λειτουργία των χιονοδρομικών κι όχι μόνο. Βαρομετρικά χαμηλά έχουν σχηματιστεί ήδη στην περιοχή της Ιταλίας και θα αρχίσουν να μας επηρεάζουν από την Παρασκευή 07 Ιανουαρίου. Τα βαρομετρικά αυτά χαμηλά συνοδεύονται και από ψυχρές αέριες μάζες, που θα ρίξουν τη θερμοκρασία!

Έτσι λοιπόν περιμένουμε σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, η οποία όσο θα πηγαίνουμε προς το τέλος του Ιανουαρίου, θα γίνεται όλο και ποιο αισθητή! Στην εξέλιξη του καιρού τώρα, θα μας απασχολήσουν δυο βαρομετρικά χαμηλά. Το ένα μέσα στο Σαββατοκύριακο και το δεύτερο από την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου μέχρι και τα μέσα περίπου της εβδομάδας το οποίο δείχνει να είναι και ισχυρότερο ικανό να δημιουργήσει και προβλήματα.

Η ροή των προγνωστικών στοιχείων θέλει μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, ο Χειμώνας να μας δείχνει για τα καλά τα δόντια του με πολύ κρύο και τα χιόνια να κάνουν την εμφάνισή τους, ακόμη και σε σχετικά χαμηλά υψόμετρα. Δεν θα αποτελούσε έκπληξη αν μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα βλέπαμε τα χιόνια να "χτυπούν" και πάλι την πόρτα της Αττικής! Παρακολουθούμε αυτή την εξέλιξη και θα σας ενημερώνουμε.

Αναλυτικές λεπτομέρειες για τις εξελίξεις της επικαιρότητας, αλλά και για τα καιρικά θέματα, θα δίνονται στο Xalazi Tv στο κανάλι μας στο Youtube. Δείτε τις εκπομπές που έχουν προγραμματιστεί, κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ! Επιπλέον, θα υπάρχει καιρική ενημέρωση καθημερινά στις 23:30 το βράδυ στο Radio Xalazi, το πρώτο καιρικό ραδιόφωνο. Για σύνδεση ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Επιμέλεια: Κλέαρχος Μαρουσάκης

Διαβάστε επίσης