Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

22:22 | 02 Οκτωβρίου 2022
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΛΛΗ ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ...ΧΑΛΑΖΙ!!!

δημοσίευση στις 20/06/2022 09:53
ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΛΛΗ ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ...ΧΑΛΑΖΙ!!!

Ισχυρές χαλζοπτώσεις θα διαδεχθούν το κύμα ζέστης!

Το πρώτο ισχυρό κύμα ζέστης, όπως όλα δείχνουν, βρίσκεται προ των πυλών της χώρας μας μιας και με την απομάκρυνση των ψυχρών λιμνών ανατολικότερα, που μας έδιναν τον ιδιαίτερα άστατο καιρό, ανοίγει η πόρτα στις πολύ θερμές αέριες μάζες να κινηθούν ανατολικότερα επηρεάζοντας τη χώρα μας, όχι όμως για πολύ! Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται ο υδράργυρος να σημειώσει σημαντική άνοδο κατά 10 βαθμούς!

Η άνοδος θα γίνει αισθητή από αύριο κιόλας, όπου σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας θα δούμε θερμοκρασίες κοντά στους 37 βαθμούς ενώ δυτικότερα καθώς και στα νησιά μας, ο βορειοδυτικός άνεμος θα συγκρατήσει τον υδράργυρο κοντά στους 30 με 33 βαθμούς κελσίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Πέμπτη θα είναι η πιο ζεστή ημέρα!

Την Πέμπτη 23 Ιουνίου  ο υδράργυρος σε τοπογραφικές λεκάνες της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, θα ξεπεράσει τοπικά ακόμη και τους 40 βαθμούς κελσίου. Οι πολύ υψηλές αυτές θερμοκρασίες, αξίζει να σημειωθεί ότι θα συνοδευτούν από πολύ χαμηλές τιμές σχετικής υγρασίας, που από τη μία θα κρατήσουν τη δυσφορία σε χαμηλά επίπεδα, από την άλλη όμως αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο έναρξης και εξάπλωσης πυρκαγιάς.

Αυτές οι θερμές αέριες μάζες το διάστημα Πέμπτη - Παρασκευή που θα προκαλέσουν την σημαντική αύξηση της θερμοκρασίας, αναμένεται να συγκρουστούν με πολύ πιο ψυχρές που θα κατηφορίσουν από τα βόρεια Βαλκάνια! Η εξέλιξη αυτή θα προκαλέσει βίαιες καταιγίδες στα βορειοανατολικά της χώρας μας, από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης ενώ μέσα στην Παρασκευή τα φαινόμενα ίσως μετακινηθούν νοτιότερα.

Ταυτόχρονα οι βοριάδες που θα επικρατήσουν θα ρίξουν σημαντικά την θερμοκρασία την Παρασκευή στα δυτικά και βόρεια, ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο στο σύνολο της χώρας. Αυτό το κύμα ζέστης μπορεί να έχει ως αίτιό του την  μετακίνηση της θερμής μάζας που έδωσε στη Δυτική Ευρώπη ένα ακραίο κύμα καύσωνα, σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό, καθώς σε εμάς φτάνει εξασθενημένο αυτό το θερμό κύμα.

Νεότερες πληροφορίες για τον καιρό, αλλά και πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες εκπομπές, μπορείτε να βλέπετε στο Xalazi Tv, στο κανάλι μας στο YouTube, κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Διαβάστε επίσης