Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

12:47 | 28 Νοεμβρίου 2022
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Η κακοκαιρία ''GENESIS'' είναι επικίνδυνη!

δημοσίευση στις 10/06/2022 10:58
Η κακοκαιρία ''GENESIS'' είναι επικίνδυνη!

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ!

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων βρίσκεται σε ισχύει από την Πέμπτη 09 Ιουνίου καθώς βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο, θα κινηθεί ανατολικά και θα προκαλέσει την κακοκαιρία "GENESIS" η οποία θα επηρεάσει κυρίως τη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα έως τη Δευτέρα 13 Ιουνίου με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, μεγάλη συχνότητα κεραυνών και από ισχυρούς ανέμους.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν κατά τόπους τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Μακεδονίας, σε πολύ μεγάλα υψόμετρα. Λόγω των ισχυρών φαινομένων που θα προκαλέσουν ενδεχομένως πλημυρικά φαινόμενα, των ισχυρών ριπαίων ανέμων και των κεραυνών, συνίσταται προσοχή τόσο στις μετακινήσεις όσο και στις υπαίθριες δραστηριότητες.

Εξαιτίας των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας επισημαίνει την ανάγκη να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί! Πρόκειται για ένα ακραίο φαινόμενο, στο οποίο οι επιστήμονες έχουν αποδώσει χαρακτηριστικά «κόκκινου συναγερμού». Απευθύνουμε ισχυρή σύσταση στους πολίτες στις περιοχές που αναμένεται να πληγούν να ακολουθούν πιστά τις παρακάτω οδηγίες:

1) Αποφεύγουμε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίζουμε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθούμε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού. 2) Δεν διασχίζουμε ΠΟΤΕ χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα. Για κανέναν λόγο! 3) Παρακολουθούμε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα ενημέρωσης και ακολουθούμε πάντα τις οδηγίες των Αρχών. 4) Μένουμε σε επιφυλακή - Ακολουθούμε τις οδηγίες!

Νεότερες πληροφορίες για τον καιρό, αλλά και πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες εκπομπές, μπορείτε να βλέπετε στο Xalazi Tv κανάλι μας στο YouTube κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Διαβάστε επίσης

δημοσίευση στις 23/01/2022 14:55
Συνοπτική Ανάλυση Τhe Great Nightmare!