Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

14:57 | 14 Ιουνίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

ΣΦΟΔΡΟΣ ΧΙΟΝΙΑΣ ΑΠΟ TH ΔΕΥΤΕΡΑ!

δημοσίευση στις 21/01/2022 10:47
ΣΦΟΔΡΟΣ ΧΙΟΝΙΑΣ ΑΠΟ TH ΔΕΥΤΕΡΑ!

Από σήμερα ξεκινάει το πρώτο, ελαφρύ, κύμα!

Ο ΧΙΟΝΙΑΣ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΜΕ ΣΦΟΔΡΟΤΗΤΑ!

Σημαντική κακοκαιρία ξεκινά στη χώρα μας από σήμερα, η οποία θα χωριστεί σε δυο φάσεις, με το κυρίως μέτωπο κακοκαιρίας να ξεκινά από τη Δευτέρα και να διατηρείται έως τα ξημερώματα της Πέμπτης! Από τα ξημερώματα της Δευτέρας αναμένονται σφοδρές χιονοπτώσεις στα Κεντρικά, Ανατολικά και Νότια τμήματα της χώρας, καθώς επίσης στα νησιά του Κεντρικού και Νότιου Αιγαίου, αλλά και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα της Κρήτης! Οι χιονοπτώσεις θα είναι σφοδρές και θα επηρεάσουν όλες ανεξαιρέτως τις περιοχές, ακόμη και αυτές που βρίσκονται επάνω στη θάλασσα!

Σημειώνεται ότι από την επερχόμενη κακοκαιρία θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα, σε όλο το οδικό δίκτυο της Κεντρικής, Ανατολικής και Νότιας χώρας, καθώς οι χιονοπτώσεις θα είναι σφοδρές και θα επικρατούν παράλληλα και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, που θα επιτρέπουν τη δημιουργία παγετού! Τονίζεται ιδιαίτερα ότι ο χιονιάς θα επηρεάσει σημαντικά την Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας – Θεσσαλονίκης, από το ύψος των Αθηνών έως το ύψος του Βόλου, με ενδεχόμενο να δημιουργηθούν προβλήματα!

Στις παραπάνω περιοχές αναμένεται να εκδηλωθούν και χιονοκαταιγίδες, οι οποίες θα είναι ισχυρές! Συνίσταται στους ταξιδιώτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις, από τα ξημερώματα της Δευτέρας έως τα ξημερώματα της Πέμπτης. Επιπλέον τονίζεται ότι σε πολλές περιοχές θα δημιουργηθούν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση, οπότε καλό είναι να μεριμνήσετε για θέρμανση και νερό!

Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ: Από τον επερχόμενο χιονιά θα επηρεαστεί και Νομός Αττικής, όπου αναμένονται σφοδρές χιονοπτώσεις, ακόμη και σε παραθαλάσσιες περιοχές του Νομού. Μάλιστα αναμένονται σημαντικές χιονοστρώσεις, που θα δημιουργήσουν προβλήματα!

Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην Αττική για ένα 24ωρο, με ενδεχόμενο παρατάσεως! Συνίσταται οι πολίτες να ενημερώνονται συνεχώς για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων! Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στο γεγονός, ότι τη Δευτέρα, η ημέρα θα ξεκινήσει με σχετικά καλό καιρό και ηλιοφάνεια, αλλά σταδιακά από το μεσημέρι θα υπάρξει μεταβολή του καιρού με χιονοπτώσεις, οι οποίες όσο θα πηγαίνουμε προς το βράδυ θα εντείνονται. Από το βράδυ της Δευτέρας έως τη νύχτα της Τρίτης, πλέον θα χιονίζει κατά περιόδους έντονα, με τη θερμοκρασία κοντά στον -1 βαθμό!

Προηγούμενο Άρθρο:
Τhe Great Nightmare!
Επόμενο Άρθρο:
ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΡΥΟ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
Διαβάστε επίσης