Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

05:35 | 21 Μαρτίου 2023
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Βοριαδάκι και καλές θερμοκρασίες!

δημοσίευση στις 02/06/2022 11:05
Βοριαδάκι και καλές θερμοκρασίες!

Σημαντικές βροχές έρχονται από τη νέα εβδομάδα!

Οι βοριάδες και ο υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού των επόμενων ημερών, χωρίς να απουσιάζουν και οι μπόρες κατά τη διάρκεια των απογευματινών ωρών. Περισσότερες βροχές και καταιγίδες, ικανές να δημιουργήσουν και προβλήματα, αναμένονται στις αρχές της νέας εβδομάδας. Θερμοκρασιακά, ο υδράργυρος θα βρίσκεται σε υποφερτά για την εποχή επίπεδα, μεταξύ 33 και 35 βαθμών.

Κλείνοντας να δούμε και μερικά ενδιαφέροντα μετεωρολογικά στοιχεία. Ελαφρώς πιο υψηλές τιμές μεγίστων θερμοκρασιών από τον μέσο όρο της περιόδου 2010 - 2019 στην ηπειρωτική Ελλάδα και πολύ κοντά στον μέσο όρο στη Νότια Ελλάδα, κατέγραψαν 51 μετεωρολογικοί σταθμοί του Ε.Α.Α κατά τον Μάιο 2022.

Το πρώτο δεκαήμερο του μήνα χαρακτηρίστηκε από αρνητικές αποκλίσεις της θερμοκρασίας στο σύνολο της χώρας, που σε ορισμένες περιπτώσεις κυμάνθηκαν έως και 11°C κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Πιο συγκεκριμένα, οι περισσότερες ημέρες με αρνητικές αποκλίσεις θερμοκρασίας καταγράφηκαν στα Χανιά με 19 ημέρες, στο Ηράκλειο με 18 ημέρες και στο Ρέθυμνο με 17 ημέρες με μέγιστες τιμές θερμοκρασίας, κάτω από τον μέσο όρο.

Από τα μέσα του μήνα η θερμοκρασία επανήλθε κοντά στον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019, και μέχρι το τέλος του μήνα επικράτησαν θετικές αποκλίσεις. Στα Ιωάννινα και στην Πάτρα καταγράφηκαν οι περισσότερες ημέρες θετικών αποκλίσεων με 23 ημέρες και στο Κιλκίς 20 ημέρες. Στην Αθήνα τις 17 από τις 31 ημέρες του μήνα η μέγιστη ημερήσια θερμοκρασία κυμάνθηκε πάνω από τον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019.

Γενικά ο Μάιος 2022 ήταν ο 3ος πιο θερμός Μάιος για τη Βόρεια Ελλάδα από το 2010, ο 4ος πιο θερμός για τη Δυτική Ελλάδα, ο 5ος πιο θερμός στην Πελ/νησο και τα νησιά του Αιγαίου (εκτός Κρήτης), ο 7ος πιο θερμός σε Θεσσαλία - Στερεά και ο 8ος πιο θερμός για την Κρήτη. Νεότερες πληροφορίες για τον καιρό, αλλά και πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες εκπομπές, μπορείτε να βλέπετε στο Xalazi Tv κανάλι μας στο YouTube κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Διαβάστε επίσης