Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

00:49 | 13 Ιουλίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Καύσωνας έως τις 28 Ιουλίου!

δημοσίευση στις 21/07/2023 12:10
Καύσωνας έως τις 28 Ιουλίου!

Καυσωνικές συνθήκες έως τις 28 Ιουλίου και μετά δροσιές!

Σε καυσωνικές συνθήκες εισέρχεται σταδιακά η χώρα μας από σήμερα έως και τις 28 Ιουλίου. Καθόλη τη διάρκεια της παραπάνω περιόδου θα επικρατούν στο 90 με 95% της επικράτειας θερμοκρασίες άνω των 41 βαθμών σε καθημερινή βάση, ενώ στα θαλάσσια και παραθαλάσσια μόνο τμήματα ενδέχεται να δούμε θερμοκρασίες πέριξ των 38 με 39 ή τοπικά 40 βαθμών. Για το χρονικό διάστημα 26 - 28 Ιουλίου, οι συνθήκες προδιαγράφονται επικίνδυνες καθώς διαφαίνεται πολύ αυξημένη υγρασία συνοδεία πολύ υψηλών θερμοκρασιών άνω των 43 βαθμών.

Σε πρώτη φάση και με δεδομένο ότι βρισκόμαστε σε μια αρκετά μακριά χρονική περίοδο, οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας φαίνεται να προσεγγίζουν τους 44 βαθμούς. Ενδέχεται σε κάποιες περιοχές σε τοπικό επίπεδο, να δούμε σταδιακά μέσα στην επόμενη εβδομάδα και λίγο υψηλότερες τιμές. Ωστόσο είναι εφικτό στο διάστημα 26 – 28 Ιουλίου, να δούμε πάρα πολύ υψηλές θερμοκρασίες άνω των 43 βαθμών.

Δεν χρειάζεται πανικός, είναι κάτι που το έχουμε ξαναπεράσει και με καλή οργάνωση του χρόνου μας, μπορούμε να αποφύγουμε τις όποιες μετακινήσεις στο επικίνδυνο διάστημα 12:00 – 18:00 καθημερινά. Τονίζεται πως οι υψηλές θερμοκρασίες στο 85% της επικράτειας θα διατηρούνται πολύ υψηλές και κατά τη διάρκεια της νύχτας, με το θερμόμετρο να μην υποχωρεί κάτω από τους 26 βαθμούς. Για την Αθηνα η θερμοκρασία θα διατηρείται σταθερά άνω των 30 βαθμών τις βράδυνες ώρες.

Εάν όλα πάνε καλά υπάρχουν κάποια ενθαρρυντικά στοιχεία που θέλουν σταδιακή υποχώρηση του καύσωνα, μετά τις 28 Ιουλίου. Νεοτέρα θα δώσουμε σε επόμενο δελτίο μας, κυρίως για το πότε θα βγούμε από τον καύσωνα, μιας και από πλευράς θερμοκρασιών δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτε άλλο. Η χώρα σταδιακά από εδώ και πέρα θα βρεθεί σταθερά στη ζώνη άνω των 42 βαθμών. Τονίζεται τέλος ότι την Κυριακή, τη Δευτέρα και την Πέμπτη , οι ισχυροί άνεμοι που θα επικρατήσουν θα έχουν τη μορφή Λίβα, αυξάνοντας τον κίνδυνο εξάπλωσης τυχόν πυρκαγιών. Καλή δύναμη σε όλους και υπομονή!

Νεότερα θα δώσουμε σε επόμενο δελτίο μας. Δείτε καθημερινά δελτία καιρού στo κανάλι μας στο YouTube. Βρείτε το Xalazi Tv κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ . Κάντε εγγραφή στo κανάλι μας, για να ενημερώνεστε άμεσα για κάθε νέα μας εκπομπή.

Επιμέλεια: Πολυχρόνης Κώστας

Διαβάστε επίσης