Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

03:34 | 18 Απριλίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Παράταση Του Κάυσωνα Έως 02/07/21

δημοσίευση στις 27/06/2021 10:53
Παράταση Του Κάυσωνα Έως 02/07/21

Νέα άνοδο της θερμοκρασίας τη νέα εβδομάδα!

ΝΕΑ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ

ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ 45 ΒΑΘΜΟΥΣ;

Σε συνθήκες καύσωνα βρίσκεται η χώρα μας τις τελευταίες ημέρες, με τη θερμοκρασία να προσεγγίζει τους 42 βαθμούς. Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, αναμένεται παράταση του καύσωνα για τουλάχιστον 5 ημέρες, σε σχέση με τα αρχικώς προβλεπόμενα. Έτσι, οι θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της βόρειας Αφρικής που επηρεάζουν τη χώρα μας, θα προκαλέσουν νέα αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες.

Παρόλο τη μικρή πτώση της θερμοκρασίας που παρατηρείται στη Βόρεια Ελλάδα, κυρίως σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, οι συνθήκες καύσωνα σε πολλές περιοχές της κεντρικής και νότιας χώρας θα συνεχιστούν έως την Παρασκευή 2 Ιουλίου, με τη θερμοκρασία να σπάει το φράγμα των 42 βαθμών στη Θεσσαλία, το εσωτερικό της Πελοποννήσου και στην Κεντρική Μακεδονία, για αυτό και οι πολίτες θα πρέπει να λάβουν εκ νέου μέτρα.

Στην υπόλοιπη χώρα, οι μέγιστες θερμοκρασίες θα ξεπεράσουν τους 39 με 40 ⁰C, ενώ και στα νησιωτικά τμήματα, οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε πολύ υψηλά επίπεδα φτάνοντας στο Ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη τους 37-38 ⁰C, στις Κυκλάδες τους 35-36 ⁰C και στο Ιόνιο τους 37-38 ⁰C. Σε πολλές περιοχές της κεντρικής και νότιας χώρας ικανοποιούνται τα κριτήρια, ώστε οι επικρατούσες συνθήκες να χαρακτηριστούν ως συνθήκες καύσωνα.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα είναι το Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδος. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από την Παρασκευή 02 Ιουλίου, θα αρχίσει σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, ενώ το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Ιουλίου, διαφαίνεται κακοκαιρία με καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις.

Αυτόματα λόγω εποχής και προερχόμενες μετά από καυτή επιφάνεια και ψυχρότερα υψηλή στρώματα, οι καταιγίδες αυτές  κρίνονται ότι θα είναι επικίνδυνες. Για αυτό όμως το ενδεχόμενο θα το δούμε τις επόμενες ημέρες με πιο ασφαλή στοιχεία, καθώς το γεγονός αυτό το περιμέναμε να συμβεί από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου, αλλά μετατοπίζεται χρονικά για το Σαββατοκύριακο 3 - 4 Ιουλίου. Θα παρακολουθούμε τις καιρικές αυτές μεταβολές και θα σας ενημερώνουμε με έκτακτα δελτία, μέσα από την ιστοσελίδα μας.

Επιμέλεια: Σόζων Πούντος

Διαβάστε επίσης