Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

16:29 | 14 Ιουνίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

ΙΣΧΥΡΟΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ!

δημοσίευση στις 17/07/2023 16:56
ΙΣΧΥΡΟΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ!

Ισχυρός καύσωνας αναμένεται στη χώρα από την Πέμπτη!

Ισχυροί Βοριάδες θα επικρατήσουν στη χώρα μας έως την Πέμπτη 20 Ιουλίου, όπου και πλέον από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Ηλιοφάνεια θα εξακολουθεί να επικρατεί στη χώρα έως τις 27 Ιουλίου. Η θερμοκρασία αρχικά θα βρίσκεται σε ανεχτά επίπεδα, αλλά από την Πέμπτη έως την Τρίτη, η χώρα θα βρεθεί σε καύσωνές συνθήκες με θερμοκρασίες άνω των 41 βαθμών.

Σημαντική επιδείνωση των καιρικών συνθήκων αναμένεται από την Πέμπτη 20 έως την Τρίτη 25 Ιουλίου, καθώς σφοδρό κύμα καύσωνα θα επηρεάσει τη χώρα μας. Οι μέγιστες θερμοκρασίες τις μεσημεριανές ώρες, θα προσεγγίσουν σταδιακά έως την Κυριακή τους 42 με 44 βαθμούς σε μεγάλο μέρος της χώρας, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας σε πολύ μεγάλο μέρος της χώρας, αναμένονται θερμοκρασίες άνω των 26 βαθμών, ενώ ειδικά για την Αθήνα η θερμοκρασία τη νύχτα θα βρίσκεται σταθερά άνω των 30 βαθμών! Το κύμα καύσωνα θα συνοδευτεί τοπικά από αυξημένη υγρασία σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Συνιστούμε στους πολίτες να προετοιμαστούν για ένα πολύ δύσκολο πενθήμερο και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Εάν είναι εφικτό προγραμματίστε το χρόνο σας, ώστε να αποφύγετε τις μετακινήσεις από τις 12:00 έως τις 19:00 καθώς αναμένεται πολύ υψηλό θερμικό φορτίο! Επιπλέον, φροντίστε να αποφύγετε οποιαδήποτε εξωτερική εργασία από τις 11:00 έως τις 20:00 καθώς αναμένεται μεγάλη καταπόνηση του οργανισμού.

Πιθανά σενάρια που θέλουν ακόμη υψηλότερες θερμοκρασίες από τους 42 με 44 βαθμούς σε ευρεία έκταση της χώρας, για την ώρα είναι σενάριά υπό εξέταση! Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το σφοδρό κύμα καύσωνα θα αποχωρήσει σταδιακά από την Τρίτη 25 Ιουλίου, συνοδεία ισχυρών βορείων ανέμων, που θέτουν σε κίνδυνο τη χώρα, σε περίπτωση πυρκαγιών.

Νεότερα θα δώσουμε σε επόμενο δελτίο μας. Δείτε καθημερινά δελτία καιρού στo κανάλι μας στο YouTube. Βρείτε το Xalazi Tv κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ . Κάντε εγγραφή στo κανάλι μας, για να ενημερώνεστε άμεσα για κάθε νέα μας εκπομπή.

Επιμέλεια: Πολυχρόνης Κώστας

Διαβάστε επίσης