Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

13:32 | 20 Ιανουαρίου 2022
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Η ''Κάρμελ'' θα φύγει... γρήγορα!

δημοσίευση στις 17/12/2021 14:18
Η ''Κάρμελ'' θα φύγει... γρήγορα!

Σύντομη η κακοκαιρία του Σαββατοκύριακου!

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από τις βραδινές ώρες σήμερα και από τα βορειοανατολικά με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, το τσουχτερό κρύο, τις καταιγίδες σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, τις πυκνές χιονοπτώσεις σε σχετικά χαμηλά υψόμετρα και τους θυελλώδεις βοριάδες. 

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, μπορεί το νέο κύμα κακοκαιρίας, τοπικά να έχει ένταση, παρόλα αυτά η διάρκειά του θα είναι μικρή και αυτό το στοιχείο θα βοηθήσει στο να μην υπάρξουν σημανικά και εκτεταμένα προβλήματα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι μέσα στην Κυριακή, τα 3/4 της χώρας μας θα απολαύσουν μεγάλα διαστήματα με ήλιο, όμως με δόντια, καθώς θα κάνει... κρύο!!! 

Το νέο κύμα κακοκαιρίας θα αφορά γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας μας που βρίσκονται στα ανατολικά: από το ύψος της Χαλκιδικής και πιο νότια. Τις πιο αξιόλογες βροχές αναμένουμε στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. 

Χιονοπτώσεις αναμένονται το Σάββατο και μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, σε περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο στην Εύβοια, την Αττικοβοιωτία, την ανατολική, κεντρική και βόρεια Πελοπόννησο. Κατά μέσο όρο οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν έως τα 500 - 600 μέτρα, τοπικά σε περιοχές μακριά από τη θάλασσα έως τα 400 μέτρα. Στην Κεντρική Ελλάδα και κυρίως στο Ν. Φθιώτιδας, οι χιονοπτώσεις θα κατέλθουν έως τα 300 μέτρα, ενώ σε περιοχές που βρίσκονται μέσα ή κάτω από βουνά, έως και τα 200 μέτρα. 

Ν. Αττικής: Αρκετά βροχερό θα είναι το Σάββατο για το σύνολο των πεδινών τμημάτων του Νομού, όπου αναμένονται και τοπικές καταιγίδες! Πυκνές χιονοπτώσεις θα δεχτούν τα βουνά, έως τα 400 με 500 μέτρα. Τα ξημερώματα της Κυριακής, στα Δυτικά του Νομού σε περιοχές που βρίσκονται πολύ κοντά στην Πάρνηθα, δεν αποκλειεται να πεσουν νιφάδες εως τα 300 - 350 μέτρα. Την Κυριακή πλέον, αναμένεται σημαντική  βελτίωση. 

Κάθε βράδυ στις 23:00 θα υπάρχει ενημέρωση στο Radio Xalazi, το πρώτο καιρικό ραδιόφωνο της χώρας. Για σύνδεση ΚΛΙΚ ΕΔΩ. Επίσεις και στο Xalazi web Tv. Για σύνδεση ΚΛΙΚ ΕΔΩ.
Διαβάστε επίσης