Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

09:13 | 08 Δεκεμβρίου 2023
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία!

δημοσίευση στις 18/12/2021 09:23
Σε εξέλιξη η κακοκαιρία!

Τα χιόνια πλησιάζουν σε χαμηλά υψόμετρα!

Σε εξέλιξη βρίσκεται το νέο κύμα κακοκαιρίας, το οποίο θα μας απασχολεί έως τα ξημερώματα της Δευτέρας. Βροχές ή χιονόνερο σημειώνονται σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής, Ανατολικής και Νότιας Ελλάδας, οι οποίες σταδιακά στα Κεντρικά θα μετατραπούν σε χιόνι. Χιονοπτώσεις σημειώνονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, οι οποίες γύρω στις 09:00 το πρωί έφταναν έως τα 390 μετρά υψόμετρο, ακόμη και στην Αττική, με το χιόνια να εμφανίζονται σε Βίλια, Ιπποκράτειο Πολιτεία και Διόνυσο.

Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ: Εδώ και λίγη ώρα σημειώνεται βροχή και παροδικά χιονόνερο στα πεδινά, ενώ χιόνια σημειώνονται σε ορεινές – ημιορεινές περιοχές, έως τα 390 μέτρα. Σταδιακά και έως περίπου το μεσημέρι, οι χιονοπτώσεις θα κατέλθουν έως τα 300 - 400 μέτρα.

Σταδιακά όμως θα περιορίζονται από τα 300 - 400 μέτρα υψόμετρο περίπου και πάνω. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα αποκτήσουν ποιο τοπικό χαρακτήρα και θα σημειώνονται σε περιοχές που περιβάλλονται από τους ορεινούς όγκους, ενώ στο σύνολο του Νομού πλέον, θα επικρατεί ένα άστατο καιρικό προφίλ με παροδικά σύννεφα, ασθενείς βροχές και στα βόρεια προάστια χιονόνερο.

Στην υπόλοιπη χώρα σημαντικές βροχές θα δεχθούν οι Κυκλάδες και η Κρήτη, με τα χιόνια να φτάνουν έως τα 800 – 900 μέτρα της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα, γενικά θα επικρατεί καλός καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στη Μακεδονία, όπου ίσως το απόγευμα πλέον, σημειωθούν ασθενείς τοπικές νιφαδοπτώσεις στα Δυτικά τμήματα. Στην Ανατολική Μακεδονία, στη Χαλκιδική αναμένονται βροχές στα πεδινά και χιόνια έως τα 400 – 500 μέτρα, ενώ στην Ανατολική Θεσσαλία θα σημειωθούν χιονοπρώσεις έως τα 100 μέτρα, με σταδιακή όμως βελτίωση του καιρού.

Στη Δυτική Ελλάδα η μονή περιοχή που θα είναι πρόσκαιρα ευνοημένη για φαινόμενα είναι η ορεινή Ναυπακτία, όπου θα σημειώνονται χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά και παροδικές βροχές στα πεδινά. Σταδιακά όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. 

Διαβάστε επίσης